Lifestyle

Komentari 15

Razigrana moda: Točkice na svemu ultimativni su stilski hit

Razigrana moda: Točkice na svemu ultimativni su stilski hit

Ove sezone nosi se na pruge ili cvjetiće, dok je u diskretnijoj varijanti samo jedan komad točkasti, a ostatak kombinacije jednobojan, otvorite ormar i poigrajte se...

Točkice su se prvi put pojavile na kupaćem kostimu Miss Amerike 1926., i onda je dvije godine poslije Walt Disney u točkastu haljinicu s mašnicom odjenuo Minnie Mouse, a ostalo je povijest... 

Pravu su popularnost doživjele pedesetih, kad je Christian Dior u kolekciji New Look “istočkao” haljine punoga kruga. Točkasta groznica nije zaobišla ni dive Elizabeth Taylor, Brigitte Bardot, Marilyn Monroe, koja se fotografirala u točkastom bikiniju, a Frank Sinatra ovom je uzorku posvetio i pjesmu - “Polka Dots and Moonbeams”. 

Bilo da su kombinirane s geometrijskim uzorkom, prugicama ili cvjetićima, male ili velike, klasične točkice doživljavaju pravi modni procvat. Pod kreativnom palicom dvojca Dolce & Gabbana ove sezone dobile su zasluženi “makeover”, a ovaj popularni uzorak našao se i u kolekcijama Marc by Marc Jacobs i Givenchy. 

Bluza, Lindex, 379 kn

Kako je u posljednje vrijeme sve odvažnije, veće i u jarkim bojama, to nije zaobišlo ni točkice. Dizajneri ove sezone savjetuju da odete korak dalje i spajate nespojivo. Tako se u odjevnim kombinacijama mogu naći točkice i prugice ili cvjetići. 

Sandale, Asos, 352 kn

Ako ipak niste toliko hrabre, nosite pencil suknje sa sitnim, neprimjetnim, točkicama i bluze s debelim prugama ili neka samo jedan komad bude s uzorkom, a ostatak kombinacije jednobojan. 

Suknja, New Yorker, 80 kn

Također, kombinirajte i točkice različitih veličina i boja. Pa tako na uskoj suknji nosite nešto veće, a na bluzi manje. Sve “začinite” sandalama s visokom potpeticom. 

Ručni sat, Asos, 225 kn

Točkice izvrsno pristaju na plisirane suknje, čipku, ali i odvažniji metalik. Za svaki dan odlične su na sportskim majicama uz traperice, a duga haljina s točkicama idealno se prenamjenjuje iz dnevnog u večernje izdanje.

Majica, Conto bene, 149 kn

I mala crna haljina može biti ukrašena točkicama, a volite li nešto ležernija izdanja, lepršavu točkastu bluzu nosite na “skinny” traperice i platnene tenisice, a ovaj će uzorak izvrsno izgledati i uz kombinezon i neki od trendy šešira.

Šešir, Replay, 340 kn

 Ne zaboravite ni na modne dodatke - marame, torbice i nakit s točkicama u svaku će kombinaciju unijeti malo zabave.

Maska za mobitel, Asos, 60 kn

Modna pravila

Uz ovaj uzorak, bez obzira na tokoliko velik bio i u kojoj boji, uvijek pristaju cvijeće, pruge i metalik detalji. Lepršavoj suknji dodajte zlatne ili srebrne sandale, a ležernijem topu dojmljivu cvjetnu pismo torbicu.

Najčitaniji članci