Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
24 komentara

Reciklaža: Od starog računala do božićnog vjenčića za 0 kuna

Klasičari ukrase mogu naći u šumi, a kompjutoraši se poslužiti ostacima starih elektroničkih uređaja. Za vijenac možete iskoristiti i stari frizbi kojemu ste izrezali rupu u sredini

Foto: bonchan
24 komentara

Božićni vijenac za vrata možete napraviti sami kod kuće koristeći reciklažni materijal koji bi inače završio u smeću, a na izradu ćete potrošiti nula kuna.

Za podlogu vijenca možete iskoristiti grančice iz parka, kutiju od čizama, stiropor koji vam je ostao od nečega što ste nedavno kupili i slično. Grančice omotajte u krug, a kutiju od čizama ili stiropor izrežite u obruč. Za vijenac možete iskoristiti i stari frizbi kojemu ste izrezali rupu u sredini. Ako ništa od navedenog nemate u kućanstvu, a prehladno vam je za izlazak u park, za vijenac možete iskoristiti i žičanu vješalicu. Rukama je oblikujte u krug, ali ostavite kukicu jer vam ona može poslužiti za vješanje na vrata. Planirate li ukrasiti vijenac težim predmetima, obruč napravite od nekoliko vješalica kako bi bio što deblji i čvršći.

Green Christmas wreath with decorations on wooden background ADVENT Najljepše ideje za vijence: Rade se od maslina, cimeta i lovora

Temelj vijenca može biti izrađen od bilo kojeg predmeta koji se može izrezati u obruč, a za to vam može poslužiti i stara kompjutorska matična ploča. Kad dobijete temelj vijenca, možete prijeći na ukrašavanje kako bi izgledao što raskošnije. Zaljubljenici u klasiku mogu ga omotati borovim grančicama, špagom ili vunom u boji i slično. Ako vam vjenčić izgleda prejednostavno, možete ga omotati s više materijala. Za omotavanje vam može poslužiti bilo koji predmet koji će sakriti grančice, vješalicu ili što ste već koristili za podlogu. Možete izrezati i dijelove tkanine odjeće koju više ne koristite pa vijenac omotati naizmjence tkaninom i špagom ili borovim grančicama. Stare lampice za bor možete obojiti temperama kako biste na njih prenijeli malo boje iako ne svijetle.

Christmas cat near the tree with lights ŠAPE K SEBI! Rušenje ovakvog božićnog bora je 'nemoguća misija' za mačke

Vijenac zatim ukrasite starim kuglicama za bor, crtežima vaše djece, ukrasima od papira i slično. Od stiropora možete izrezati kvadratiće, zamotati ih u ukrasni papir i staviti im mašnu pa poklončićima ukrasiti vijenac. Od traka možete napraviti mašnice, a oni malo vještiji od papira mogu izraditi origami ukrase. Za ukrašavanje vam može poslužiti i aluminijska folija koju možete zgužvati u 'svemirske' kuglice.

Tehno vijenac

geeky christmas wreath made by old computer parts | Autor: bonchan Foto: bonchan

1. Za podlogu vjenčića iskoristite staru, pokvarenu matičnu ploču računala ili laptopa tako da je izrežete u obruč

2. Vijenac ukrasite ostalim dijelovima starog računala, poput čipova, konektora, žica, žaruljica...

3. Pokvareni punjač za mobitel zavežite u mašnu i stavite na vrh vjenčića

Šareni vijenac

Foto: GettyImages

Papirnatom tanjuru izrežite krug u sredini tako da vam ostane samo obrub. Gusto ga omotajte girlandom. Možete mu dodati i ukrasne crvene kuglice, mašnice, pa čak i lampice.

Mirisni doček

Christmas wreath | Autor: Baloncici Foto: Baloncici

Vijenac možete omotati borovim ili grančicama čempresa. Za ukras iskoristite češere, grančice božikovine ili pak štapiće cimeta čiji će miris već s vrata vašeg doma pozivati na ugodna druženja.

VIDI OVO! Najmisteriozniji: Što skrivaju ova četiri horoskopska znaka? 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message