Obavijesti

Lifestyle

Komentari 64

Rekli su joj da je predebela, a ona ih je maestralno posramila

Rekli su joj da je predebela, a ona ih je maestralno posramila
4

Charlie Howard je model koji nosi konfekcijsku veličinu 34/36. Njezina modna agencija rekla joj je da mora smršaviti, a ona im je na fejsu napisala da odj..u

VIDEO

To je nažalost prečesta priča - model kojeg nazivaju predebelom te ju traže da smršavi. Od nje se očekuje da prihvati kritiku te izgubi koji centimetar na bokovima ako želi i dalje raditi u toj industriji. No, 23-godišnja manekenka Charlie Howard koja je visoka 173 cm te nosi konfekcijski broj 34/36 odlučila im je uzvratiti udarac.

U svom je Facebook postu napisala otvoreno pismo svojoj agenciji u kojem je odlučila stati na kraj nerazumnim zahtjevima te ih posramiti zbog iskrivljene poruke koju šalju ženama o idealnom tijelu te im time nabijaju komplekse.

Ovo im je napisala:

Evo jedan veliki ODJE...E mojoj (sada bivšoj) manekenskoj agenciji koja kaže da sam ja sa svojih 173 cm visine i konfekcijskom veličinom 34-36 (prirodno) "predebela" te previše "izvan forme" da bi radila u modnoj industriji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Više vam neću dopuštati da mi namećete mišljenje o tome što nije u redu s mojim izgledom te što bi trebala promijeniti da budem "lijepa" (poput toga da mora skinuti 2,5 jeb...h cm ) u nadi da će vas to prisiliti da mi nađete poslove.

Odbijam se osjećati posramljeno i uzrujano svakog dana što ne ispunjavam vaše smiješne, neodržive standarde ljepote, dok vi sjedite za svojim stolom cijeli dan, trpate se slasticama i olajavate mene i moje prijateljice zbog našeg izgleda.

Što nas više silite da smršavimo i budemo sitne, to više dizajneri rade manju odjeću da nam odgovara, to više mladih djevojaka postaje bolesno... To više nije ono što ja želim predstavljati.

U slučaju da niste shvatili, ja sam žena. Ja sam ljudsko biće. Ne mogu na čudesan način stanjiti svoje kukove, samo kako bi stala u neki primjerni komad odjeće i ispunila standarde agencije. Borila sam se sa prirodom dovoljno dugo, jer je moje tijelo osuđeno da bude "oblo", no nedavno sam počela voljeti svoje tijelo. Nemam velike grudi, no moja guza je dobra, a većina mojih klijenata je zadovoljna s time. 

U svakom slučaju, suočimo se s činjenicama - kad sam imala 47 kilograma, i dalje nisam bila dovoljno vitka za vas. Kad sam bila u teretani pet sati na tjedan, i dalje mi niste nalazili poslove. Ne mogu pobijediti.

Ironično, ja volim radit kao model - ljudi koje sam upoznala, mjesta koja sam posjetila, ponosna sam na svoj rad... I dalje ću to biti, no samo pod vlastitim uvjetima. Moje je psihičko i fizičko zdravlje važnije od broja na vagi, koliko god vi željeli da je to drugačije.

Sve dok (i ako) će agencija htjeti predstaviti mene, moje tijelo i ženu koja sam postala, nazovite me. Do tada, ja sam na putu za Nandos (franšiza restorana portugalsko-mozambičke hrane).


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...