Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Ribafish je zaboravio slabost i umor kada je vidio mališane

Ribafish je zaboravio slabost i umor kada je vidio mališane
14

Stigao je na Zlatni rat gdje su ga jedva dočekali. Nasmijana djeca su se okupila oko njega, oko 120 njih, a i odrasli su ga znatiželjno gledali. Mnogi su ga grlili kao što bi zagrlili starog, dobro poznatog prijatelja

VIDEO

Evo ga, evo ga. Stigao je Ribafish, uzbuđeno su ponavljala djeca okupljena na obali. Utrčavala su u vodu ne bi li što prije došla do njega. Pratili su ih roditelji, vadili su se mobiteli, snimalo se...

Ribafish je jučer stigao na Brač. Dan je bio divan. Zaboravio je umor čim je ugledao vedra dječja lica kako ga gledaju širom otvorenih očiju. Nasmijao se pa sjeo između njih i krenuo strpljivo odgovarati na njihova pitanja.

Opisao je kako ga je tijekom plivanja odjednom uhvatila neka slabost. Morao je nakratko stati, ali nikako odustati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- I tada, nakon 600 metara - slabost. Nešto me napuhalo i morao sam stat. Umor, tijelo, mozak, stres, sve skupa... Nemam pojma, ali stiščem zube i nastavljamo. Srećom, vraćam se u ritam, more se smiruje i zahvaljujući Toniju lovimo fantastičnu brzinu od 2.3 čvora. Kilometar i pol prije cilja iz nekog niotkud pristiglog broda u pratnji hrpe djevojčica iskače Zadranin Matija i dolazi s nama do otoka broj 13! I Brač je naš - opisao je Domagoja Jakopovića Ribafish jučerašnju avanturu.

Stigao je na Zlatni rat gdje su ga jedva dočekali. Nasmijana djeca su se okupila oko njega, oko 120 njih, a i odrasli su ga znatiželjno gledali. Mnogi su ga grlili kao što bi zagrlili starog, dobro poznatog prijatelja. Riječi podrške i pohvale pljuštale su sa svih strana.

- Upoznali smo i hrabre ljude iz Udruge Brački pupoljci i dogovorili nove suradnje za poboljšanje života na našim otocima, izljubili sto poznatih i opet bili sretni jer mislimo da radimo nešto lijepo i dobro - rekao je Ribafish.

U Udruzi Brački pupoljci kažu da su ga s nestrpljenjem čekali.

- Napokon, priča o jednoj posebnoj ljubavi stigla je na Brač, na omiljeni otok i plažu jednog posebnog djećaka u čiju čast pliva ovaj izuzetno hrabri otac ❤️ U ime Pupoljaka zahvalili smo mu od srca što je ovu dionicu posvetio baš našoj udruzi i borbi za #nestozbiljavazno, te mu zaželili mirno more u nastavku ove posebne avanture - napisali su na svojoj Facebook stranici.

Ribafish je opisao kako bi današnji dan trebao izgledati.

- Danas puno vozimo do Milne i malo plivamo do Šolte u društvu deset vaterpolista, spasilaca i svih živih kroz Splitska vrata u 07.30. Doček je u Nečujmu na plazi u 10.00, hvala vam svima što živite - rekao je ovaj hrabar čovjek.

 

Objavljuje RokOtok u Četvrtak, 25. srpnja 2019.

Pogledajte priču o Ribafishu, roditeljskoj ljubavi i Jadranu

RokOtok - kako je projekt nastao

Na Facebook stranici RokOtok opisano je kako je ovaj hvale virjedan projekt nastao i koji mu je cilj.

'RokOtok je nastao u spomen na Roka, dječaka koji je sa svojim ocem isplanirao upoznati i obići sve hrvatske otoke, ali je avantura naglo prekinuta u njegovoj dvanaestoj godini.

Njegov otac Domagoj Jakopović, kojeg ćemo dalje zvati jednostavno Riba, odlučio je nastaviti avanturu i u nju uključiti drugu djecu i roditelje kako bi zajedno ostvarili Rokov nikad završen životni projekt.

Usprkos bolovima u ramenu, Ribafish pliva prema svom cilju
Usprkos bolovima u ramenu, Ribafish pliva prema svom cilju

Cilj projekta je podići svijest o važnosti vremena koje roditelji, kroz sport i učenje provode s djecom te razvijati i poticati dječju radoznalost, interese i istraživački duh.

A upravo kroz igre i aktivnosti s roditeljima, planira djecu učiti o kulturnoj i prirodnoj baštini svakog otoka koji posjeti.

Zaplivajte s Ribom, družite se s djecom i budite i vi dio RokOtoka - lijepe i plemenite priče u koju su pozvana sva djecu bez obzira na dob, tate i mame, bake i djedovi… i svi koji su još uvijek djeca u srcu i duši.'

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru