Lifestyle

Komentari 31

Riješite se nadutosti pritiskom određenog mjesta na trbuhu

Riješite se nadutosti pritiskom određenog mjesta na trbuhu

Sve što trebate je masirati prstom određenu točku na tijelu u trajanju od dvije do tri minute - osjećat ćete se bolje, riječit ćete se nagomilanih plinova u crijevima i neugodnih bolova

Postoje zapravo tri točke na trbuhu koje pomažu da se riješite nadutosti i ostalih neugoda koje to nosi sa sobom. Prva točka se nalazi iznad pupka, a pronaći ćete je tako da položite dlan iznad pupka i gdje prsti završavaju - tamo je pravo mjesto.

POGLEDAJTE VIDEO Akupresurne točke na tijelu:

Kada ste je pronašli, krenite je kažiprstom lagano masirati u smjeru kazaljke na satu. Potom promijenite smjer - masirajte obrnuto od kazaljke na satu. Neka masaža traje dvije do tri minute.

Ova masaža će vam pomoći stanjiti struk tako što više neće biti nadut kao prije, spriječit će zadržavanje vode u tijelu, a zaustavit će i bolove koje izaziva nadutost.

Druga se nalazi četiri prsta točno ispod pupka. I ovu točku potrebno je prstom masirati u smjeru kazaljke na satu i obrnuto u trajanju dvije, tri minute. Ova masaža ciljano vas oslobađa vjetrova u crijevima koji izazivaju nadutost i tako vam trbuh postaje ravniji.

Treća točka nalazi se jedan prst iznad pupka (oko centimetar do centimetar i pol), a masira se na jednaki način kao i prve dvije. Masaža ovog mjesta pomaže riješiti se vjetrova još brže te ubrzava rad crijeva.

Pripazite i na ove stvari želite li izbjeći nadutost: