Lifestyle

Komentari 0

Ručnike od mikrofibre možete prati u perilici ili ručno: Samo ih ne miješajte s drugim rubljem

Ručnike od mikrofibre možete prati u perilici ili ručno: Samo ih ne miješajte s drugim rubljem

Ako ste ručnike koristili samo za lagano čišćenje, poput poliranja ili brisanja prašine, možete ih staviti u posudu s toplom vodom i pustiti ih neka odstoje kako bi se skinula prljavština. Iscijedite višak vode i osušite

Pranje ručnika od mikrofibre nije toliko težak proces, ali njih bi trebalo prati zasebno. Kako bi ručnici što duže trajali najbolje je da ih perete ručno ili u perilici ali bez drugog rublja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kad stavite ručnike od mikrovlakana u perilicu s pamučnim stvarima ili s drugim materijalima koji oštećuju vlakna, oni će izaći prekriveni tom dlakom. Zato ih morate oprati odvojeno i temeljito.

I prije nego ih krenete prati, dobro ih protresite kako biste uklonili postojeću prljavštinu i prašinu, kako se to ne bi ponovno raspodijelilo na ostale ručnike dok ih perete.

Osim toga, ručnike od mikrofibre trebalo bi prati nakon svake upotrebe. Prljavština koja se uhvatila u vlakna krpe mogla bi oštetiti površinu onoga što s njom čistite. 

Evo kako ih je najbolje oprati:

Ako se odlučite za perilicu, upotrijebite samo malo deterdženta i pazite da on ne sadrži nikakve dodatke poput omekšivača ili mirisa. S druge strane, moguće je i oprati ih bez deterdženta.

Ako ste ručnike koristili samo za lagano čišćenje, poput poliranja ili brisanja prašine, možete ih staviti u posudu s toplom vodom (bez deterdženta)i pustiti ih neka malo odstoje kako bi se skinula prljavština i prašina. Zatim, iscijedite višak vode i objesite ih da se osuše.

Najbolje ih je sušiti na zraku. Ako iz nekog razloga to nije opcija, upotrijebite sušilicu s najmanjom toplinom, ali bez miješanja tih ručnika s ručnicima drugih materijala, piše Lifehacker.