Lifestyle

Komentari 1

Ruž se bira prema boji usana, a otkrivamo i kako da traje dulje

Ruž se bira prema boji usana, a otkrivamo i kako da traje dulje

Od neutralnijih nijansi koje samo ističu prirodnu ljepotu blijedim usnama najbolje stoje nježnoružičaste nijanse i nude tonovi, srednje tamnim usnama pristaju smeđi tonovi i boje mesa

Usne su poput otisaka prstiju, svaka je tekstura drugačija i traži posebnu njegu. Usne mogu biti suhe ili hidratizirane pa treba pripaziti na odabir ruža. Mat ruževi nisu najbolji za suhe usne jer isušuju. Njima odgovaraju hidratantni ruževi i laganije formule jer najčešće sadrže ulja, aloa veru i vitamin E koji hrani usne i sprječava dodatno isušivanje. 

POGLEDAJTE VIDEO Što oblik usana otkriva o osobnosti žene:

Kremasti ruževi pristaju i jednoj i drugoj teksturi usana, ali hidratizirane usne bolje podnose sjajne ruževe sa svjetlucavima česticama. Na suhima su zbog toga sva dodatna oštećenja još vidljivija, piše Beauty High.  

Trajanje ruža ovisi o stanju usana

Hidratizirane usne dulje zadržavaju ruž, dok ih oni sa suhim češće trebaju popravljati. Mat ruževi su trajniji jer sadrže više pigmenta, dok se kremaste formule lako brišu. 

Na zadržavanje ruža na usnama utječe i najmanja promjena u tjelesnoj temperaturi. Hladan zrak isušuje usne pa i ruž brže blijedi. Također, s godinama se koža mijenja pa se taj problem može pojaviti u kasnijoj dobi. Suhoća usana može biti posljedica korištenja lijekova ili krema koje isušuju kožu poput krema za akne. 

Ruž se bira prema boji usana

Boja usana je baš kao i tekstura također jedinstvena zbog čega određena nijansa ruževa na svakom izgleda drugačije. Usnama najbolje pristaju ruževi koji su nijansu do dvije tamniji od njihove prirodne boje, tvrdi vizažistica Bobi Brown. 

Savršenu boju ruža diktira boja usana, a ne tena. Blijedim usnama najbolje stoje tamnocrvene nijanse i boje koralja, crvenkastim usnama pristaju ružičasti i narančasti tonovi, dok tamnim usnama najbolje stoje boje burgundije i narančasto-crvene nijanse.

Od neutralnijih nijansi koje samo ističu prirodnu ljepotu blijedim usnama najbolje stoje nježnoružičaste nijanse i nude tonovi, srednje tamnim usnama pristaju smeđi tonovi i boje mesa, a tamnim boje čokolade.  

Uz ove trikove ruž traje dulje

Cijelu površinu usana najprije treba ispuniti olovkom za usne u nude tonu ili u boji usana. Nakon toga se nanosi željena nijansa ruža. Olovka će stvoriti dobru podlogu, pa čak i ako ruž počne blijediti promjene će se manje vidjeti. 

Želite li da vaš ruž traje dulje, nanesite prvo jedan sloj i potom na usne stavite maramicu koja će upiti ostatak. Upravo ćete tim postupkom stvoriti podlogu, a drugi sloj ruža dodat će završni sjaj. 

Sjajilo će se dulje zadržati na usnama, ako ih prethodno namažete kremastim rumenilom. Samo treba pripaziti i nanijeti ga u ravnomjernom sloju. 

Pretvorite suhe usne u hidratizirane

Suhe usne iziskuju više pripreme nego hidratizirane zato što se na njima vidi i najmanja greška. Stoga prije nanošenja ruža usnama treba piling koji će ukloniti mrtve stanice kože. Nakon toga ih treba nahraniti uljima ili balzamom za usne. 

Sljedeći korak jest olovka u boji usana koja će definirati izgled. Potom se nanosi ruž od sredine prema rubovima, a kao završni sloj u sredinu se stavlja higlighter ili sjajilo koji će vizualno povećati usne. 

Najčitaniji članci