Obavijesti

Lifestyle

Komentari 25

S 24 godine već ima 22 djece, a ne pada joj na pamet da stane

S 24 godine već ima 22 djece, a ne pada joj na pamet da stane

Najbrže rastuća obitelj na svijetu broji 22 djece, a otac milijunaš Galip Ozturk ima još 9-ero djece iz prijašnje veze. Unatoč 16 cjelodnevnih dadilja i ogromnim troškovima, planiraju još djece

VIDEO

Kristina Ozturk svoju je prvorođenu kćer prirodno rodila sa 17 godina. Prevrtjevši par godina u naprijed, 24-godišnjakinja rođena u Rusiji sada ima još 21 bebu zahvaljujući surogat majčinstvu.

POGLEDAJTE VIDEO: Majka 11-ero djece je trudna svake godine

Pokretanje videa...

Imaju 11-ero djece 01:32

Nakon što je upoznala svog supruga Galipa Ozturka (57) na odmoru u Gruziji, što je bilo njeno prvo putovanje u inozemstvo, par se brzo odlučio za stvaranje velike obitelji. Kristina je rekla da je to bila ljubav na prvi pogled kad je na ljetovanju upoznala Galipa i opisala ga kao svog 'mentora, vodiča i bajkovitog princa sve u jednom'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- S njom je tako lako biti, uvijek ima osmijeh na licu, a istovremeno je sramežljiva i tajanstvena - kaže Galip i dodaje da je to bila ljubav na prvi pogled.

Danas žive u Batumiju, gdje imaju 16 dadilja koje im pomažu u brizi o njihove nevjerojatno brojne obitelji. One žive s njima u kući te danonoćno rade brinući se za djecu.

Kristina računa da je surogat majkama za djecu platila oko 1,210.000 kuna (138.000 funti), a sve su nosile djecu više-manje u isto vrijeme. Sve bebe su stigle u dom Ozturkovih u rasponu od 18 mjeseci. Galip ima i devetero djece iz prošle veze s partnericom koja je 10 godina starija od Kristine.

- O tome sam sanjala od djetinjstva. Moj je suprug također sanjao o velikoj, sretnoj obitelji - izjavila je Kristina.

- Nakon što smo se upoznali, počeli smo provoditi svoj san. Naš se romantični odnos promijenio, ali tad se promijenio cijeli naš život, ne samo romantični dio. Nisam sigurna hoćemo li biti najveća obitelj na svijetu, ali planiramo biti najsretnija obitelj na svijetu - objasnila je.

Rekla je da se ne osjeća kao da joj nešto nedostaje jer su joj djecu rodile surogat majke, a što se tiče budućnosti, jako je uzbuđena kad vidi koliko bi još djece mogla imati, piše LAD Bible

Sigurno nije jeftino hraniti, odijevati i uzdržavati sve bebe, kao ni njihove dadilje.

- Dječje potrepštine koštaju od 30.000 do 37.000 kuna (3500 do 4200 funti) tjedno. Ponekad su troškovi malo veći, ponekad malo manji - objasnila je.

Dadilje se obično plaćaju oko 3000 kuna (350 funti) tjedno.

- Za sada imamo trokatnicu. U budućnosti ćemo možda izgraditi više katova, možda ćemo kupiti veću kuću. Nemamo točan plan, jer trenutno imamo dovoljno prostora za sve - rekla je.

Kristina i Galip prvotno su planirali imati jedno dijete svake godine. Međutim, shvatili su da njihove reproduktivne sposobnosti neće moći to pratiti, pa su se odlučili na surogat majčinstvo.

Pra-pra-prabaka Mary ima 90 unučadi: Imamo čak šest živućih generacija žena u našoj obitelji
Pra-pra-prabaka Mary ima 90 unučadi: Imamo čak šest živućih generacija žena u našoj obitelji

Kad su otkrili koliko je surogat majčinstvo lakše od regularne trudnoće, pomislili su si: 'Idemo vidjeti koliko djece možemo imati'. 

- Klinika u Batumiju bira za nas surogat majke i preuzima punu odgovornost za taj proces - priča Kristina i dodaje da ona i muž nemaju direktni kontakt sa surogat majkama kako bi izbjegli potencijalne probleme nakon poroda. Par odabire samo mlade žene koje su već rodile i nemaju nikakvih ovisnosti.

Samo s jednom surogat majkom su imali problema jer se nije željela odvojiti od bebe, ali pravno nije imala nikakvih prava i na kraju im ju je morala predati.

Sve potencijalne kandidatkinje za surogat majčinstvo prolaze kroz savjetovanje i potpisuju pravne papire prije nego što zatrudne s djecom koja genetski potječu od Kristine i njezinog supruga.

Njena Instagram stranica sugerira da bi mogli imati više od 100 djece u budućnosti ako se ispostavi da se mogu za njih brinuti. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru
Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...