Lifestyle

Komentari 424

S godinama se penis i testisi smanjuju, dok klitoris raste...

S godinama se penis i testisi smanjuju, dok klitoris raste...

Ženama se s godinama užitak rasplamsava jer klitoris do menopauze postane sedam puta veći, a muškarci što su stariji teže postižu erekciju i testisi se objese

Seksualni život muškaraca burniji je i razigraniji dok su mlađi, a žene ta faza "uhvati" u starijoj dobi. Za sve je zaslužan način na koji im spolni organi stare- ženama klitoris raste, a muškarcima se penis i testisi smanjuju.

Testisi

Testisi se počinju smanjivati nakon 40. godine života, s prosječnih tri centimetra na dva u dobi od 60 godina. Sve su manji jer je proizvodnja spermija manja, a oni služe kao njihova skladišta. Zbog smanjenog obujma testisi se objese što ponekad može biti vrlo neugodno. Naime, nekim muškarcima se događa da na njih sjednu ako na sebi imaju lepršaviju odjeću.

Penis

Bolna, no realna činjenica za muškarce je to da što su stariji i njihov penis postaje sve manji. On normalnu veličinu postiže između 17. i 22. godine, a do kraja života može se smanjiti do tri centimetra. To se događa zbog smanjenog protoka krvi kroz žile. To je i razlog zašto stariji muškarci ponekad trebaju više stimulacije da bi postigli erekciju, piše Health24.

Klitoris

Žene su po tom pitanju prave sretnice. Klitoris im raste cijelog života zbog hormonalnih promjena u tijelu. To objašnjava zašto mnoge više uživaju u seksu u starijoj dobi. Od ulaska do izlaska iz puberteta, klitoris se poveća skoro dva puta. Do 32 godine ženina života dimenzija će mu biti čak četiri puta veća od ulaska u pubertet, a nakon menopauze sedam puta. 

Inače, dio klitorisa koji se može vidjeti je prosječne veličine do centimetra dok se u unutrašnjosti proteže do deset centimetara. U klitorisu se nalazi 8000 živčanih završetaka, duplo više nego u penisu, piše Alter.org.

Najčitaniji članci