Salama u stratosferi oborila rekord: Dosegla 40 kilometara | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Salama u stratosferi oborila rekord: Dosegla 40 kilometara

Salama u stratosferi oborila rekord: Dosegla 40 kilometara

Na postolju su bili pričvršćeni naresci i kamere. U stratosferu ih je povukao balon promjera dva metra. Uspon je trajao 1 sat i 33 minute, a najveća brzina bila je 213 km/h

VIDEO

PIK Vrbovec redizajnirao je linije narezaka te ih lansirao na sam rub stratosfere, na visinu od 39 171 metar. To je prvi komercijalni let u stratosferu u Hrvatskoj te je tako oboren i rekord jer je to dosad najviša službeno zabilježena visina leta. Sve je trajalo dva sata i deset minuta. 

Na postolju su bili pričvršćeni naresci i kamere. U stratosferu ih je povukao balon promjera dva metra. Uspon je trajao 1 sat i 33 minute, a najveća postignuta brzina iznosila je 213 km/h. Temperatura je u nekim trenucima dosegla i do minus 60°C.

Naresci su se na Zemlju vraćali 37 minuta, brzinom 650 kilometara na sat. Salama je sretno sletjela u blizini Virovitice. 

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi su najgori parovi

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Top savjeti za smanjivanje celulita: Evo što treba jesti i piti
NEKE STVARI IZBACITE

Top savjeti za smanjivanje celulita: Evo što treba jesti i piti

Važno je uvesti svakodnevnu fizičku aktivnost i paziti na dovoljan unos tekućine tj. osigurati da je organizam dovoljno hidriran. Tijekom dana preporučuje se popiti dvije do dvije i pol litre tekućine