Lifestyle

Komentari 0

Samo u Kini: Frižider u boravku, zidovi od stakla, tepiha nema...

Samo u Kini: Frižider  u boravku, zidovi od stakla, tepiha nema...

Kina je ogromna zemlja u kojoj ljudi mogu govoriti različitim dijalektima i ne razumjeti se. Tako se i značajke domova na jednom kraju zemlje mogu potpuno razlikovati od onih na drugom kraju

Međutim, postoje tipične značajke koje se mogu pronaći u svim domovima, a evo što njihova kućanstva čini posebnima u odnosu na ostatak svijeta:

POGLEDAJTE VIDEO (trikovi za čišćenje doma):

Štednjak obično ima samo 2 plamenika

Štednjaci u Kini obično su vrlo mali zbog male površine kuhinje. Kinezi ne kuhaju mnogo jela istodobno, pa im ne treba više plamenika. Nema ni pećnice ni mikrovalne pećnice.

Perilica za pranje posuđa je rijetka u Kini, ali zato imaju uređaje za dezinfekciju posuđa

Ovaj uređaj izgleda poput perilice posuđa i zato zbunjuje mnoge strance. Nakon ručnog pranja, Kinezi posuđe stavljaju u uređaj za  dezinfekciju.

U kineskoj kuhinji pronaći ćete uski stalak s više polica

Ovaj stalak namijenjena je spremanju začina. Činjenica je da u Kini postoje mnogi specifični aditivi za hranu, poput umaka od soje, različitih esencijalnih ulja, octa, kulinarskih vina itd, tako da je ovaj stalak savršeno mjesto za čuvanje ovih začina.

U dnevnoj sobi se može pronaći hladnjak

Razlog tome je vrlo jednostavan. Kuhinje su ponekad jako male, da tamo ne stane hladnjak. Ako je to slučaj, hladnjak se onda nalazi u dnevnoj sobi ili u bilo kojoj drugoj prostoriji.

U kuhinji uglavnom imaju samo hladnu vodu

Da b imali i toplu trebaju imati bojler u kuhinji, ali to ne mogu svi sebi priuštiti. Drugo, ako se radi o unajmljenom stanu, vlasnik možda neće dopustiti da se bojler stavi u kuhinju. 

Perilice rublja su različite

Lokalni apartmani opremljeni su perilicama rublja, ali izgledaju i rade drugačije. Rublje peru hladnom vodom jer nema tople. Međutim, vruća voda se može dodati ručno. Rublje se vertikalno ubacuje u stroj, a bubanj se okreće na određeni način.

Kinezi balkone koriste na drugačiji način

U Kini ćete teško ikada provesti vrijeme na balkonu, ispijajući šalicu čaja ili kave. Za lokalno stanovništvo balkon je mjesto na kojem spremaju različite stvari i suše rublje. Ponekad tamo mogu smjestiti i nekoliko biljaka ili kavez za ptice. No ideja o balkonu kao rekreacijskom području tamo nije česta.

U kineskim domovima nema tepiha

Prostirke i tepisi rijetki su u Kini. Za to postoji jednostavno objašnjenje. Popločani i drveni podovi mogu se lako prati, dok tepisi zahtijevaju posebnu pažnju, a Kinezi svakodnevno ne samo da usivaju nego i peru podove.

Mnogi hoteli u Kini za svoje kupaonice koriste staklene zidove.

Iako nemaju svi kineski domovi staklene zidove za svoje kupaonice, ovo nije toliko rijetko. Ovakvu kupaonicu najčešće se može vidjeti u hotelu koji nije namijenjen stranim turistima.

Vjeruje se da je ovakav dizajn moderan. Osim toga, štedi prostor (stakleni zid je puno tanji od cigle) i puno je jeftiniji, piše Bright Side.

 

Najčitaniji članci