Lifestyle

Komentari 0

Samo za hrabre: Holografska kosa u milijun boja i tonova

Samo za hrabre: Holografska kosa u milijun boja i tonova

Kad je u pitanju bojanje kose, mislili smo da smo sve vidjeli, ali nismo. Pojavilo se trend višedimenzionalnih pastelnih ili metaliziranih šarenih pramenova, a broj obožavatelja raste iz dana u dan

Holografski pramenovi su zadnjih par dana preplavili sve društvene mreže. Ljudi sami pokušavaju otkriti tajnu izrade ovih pramenova budući da je tvorkinja tehnike odlučila svoje znanje podijeliti samo s nekolicinom, a njezine klijentice ponosno pokazuju kose koje kao da su nacrtane.

POGLEDAJTE VIDEO: Kao Zlatokosa, kosu nije šišala preko 20 godina

Prema intervjuu s koloristicom Chialom Marvici iz Modern Salona, ​​holografski trend postiže se tehnikom koja se naziva pritisno ručno bojanje.

Frizerka boji različite boje farbe za kosu na komadu pleksiglasa, a zatim na pleksiglas stavlja dio kose prenoseći boju na kosu na način da pritiskom plastične špatule povlači pramen preko pleksiglasa. Stilistica ponavlja postupak koristeći pastelne nijanse ružičaste, plave i lavande na različitim dijelovima kose ili više puta na istom dijelu kako bi se promijenio intenzitet boje.

Tehnika je brža od ostalih popularnih aplikacija u boji poput folije i balayagea i omogućava frizeru da ima veću kontrolu nad nijansama boja.

Do sada je Marvici samo nekolicini frizera otkrio sve tajne ovakvog bojanja, ali uvjereni smo da će znanje vrlo brzo se raširiti među frizerima. 

Nažalost, kako bi dugine nijanse izgledale holografski na kosi, klijentica mora imati svijetlu boju kose poput plave ili sijede, što je jako bitan podatak za sve koji bi voljeli isprobati ovakvo bojanje. 

Ali ako ste voljni odvažiti se, rezultat je toliko prekrasan da izgleda kao da je netko posao vilinskom prašinom, a trend je trenutno toliko popularan da su fotografije ovakvog bojanja preplavile sve društvene mreže.

Pogledajte neke od njih:
1.