Lifestyle

Komentari 2

Samo za one jakog želuca: Evo što se sve skriva u četki za kosu

Samo za one jakog želuca: Evo što se sve skriva u četki za kosu

Jedna je korisnica TikToka otkrila da nikad nije dubinski prala četke, već ih je tek tu i tamo očistila od kose, premda ih redovito mijenja. Ona ne boji kosu ni ne koristi puno proizvoda, no voda nakon pranja je užasna

Dok ćemo se stan većinom sjetiti usisati i nekoliko puta tjedno - jer je teško ignorirati prašinu i prljavštinu nakupljenu na podovima, postoje brojni predmeti koje ne čistimo tako revno. Često je na tom popisu zaboravljenih i četka za kosu, za koju stručnjaci kažu da bi se trebala temeljito oprati svaka dva tjedna.

POGLEDAJTE VIDEO: Puštanje sijedih

Obožavateljica čišćenja Jessica Haizman na svom je TikTok profilu podijelila kako izgleda to pranje - i zapanjila rezultatima.

Naime, Jessica priznaje da četke ne pere redovito, odnosno prije ih mijenja nego što pere, a povremeno tek vadi ostatke vlasi iz njih. No da to nije dovoljno da bi četka bila čista, demonstrirala je u svom video uratku.

Opisala je kako je prvo uklonila vlasi uz pomoć češlja za kosu, a potom je četke umočila u kupku tako da je pomiješala sodu bikarbonu i šampon za kosu te ih je ostavila u toploj vodi.

Četke su se namakale oko pola sata, a voda je nakon toga poprimila gadljivu, smeđu boju. Jessica je bila užasnuta time, ponajprije jer je smatrala kako joj kosa nije nikad tako prljava budući da koristi minimalne količine sredstva za njegu, a kosu ni ne boja. 

Uz video je napisala 'jeste li ikad očistili četke za kosu? I ne govorim samo o čupanju kose, svi znamo da bismo to trebali činiti svako malo. Ali realno, četke za kosu trebali biste čistiti jednom u dva tjedna.'

U TikTok isječku koji je skupio preko 900 tisuća lajkova, nakon pranja četki ostavila ih je da se suše na zraku. Nije iznenađujuće što je video bio hit među Jessicinim pratiteljima koji se prije nisu dosjetili očistiti vlastite četke.

Jedan je odgovorio: 'O, bože ... Imam istu četku za kosu zadnjih 15 godina.'

Druga je dodala: 'Nikad nisam očistila četku!'

Iako zgroženi skrivenim prljavštinama u četki, pratitelji su dodali kako ih je to definitivno natjeralo da operu i svoje.

Najčitaniji članci