Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Samoljepljive tapete za brzo i sasvim posebno uređenje stana

Samoljepljive tapete za brzo i sasvim posebno uređenje stana

Ovaj dekorativni element će uljepšati i preobraziti sve prostorije u domu. Uz klasične zidne tapete, kod redizajna vašeg doma možete koristiti i prozirne tapete za staklene površine...

VIDEO

Grozite se kistova i eksperimentiranja bojama, a željeli biste razbiti monotoniju unutar svoja četiri zida? Samoljepljive tapete tad su pravi izbor za vas, a sve što vam treba su zanimljiv uzorak i želja za promjenom.

Samoljepljive tapete se izrađuju od PVC folije u velikom broju uzoraka – možete pronaći vrlo vjerne imitacije drva, pločica, kamena, metala i ostalih materijala. Njima možete osvježiti kuhinjske elemente, dijelove namještaja, staklene površine, pa čak i dovoljno glatke zidove.

Samoljepljive tapete dobro skrivaju sitne nedostatke na drvenim površinama, a mrlje na zidu pored štednjaka ili na pločicama u kupaoni nestaju pod sjajnom ili mat teksturom.

Jednobojnim uzorcima samoljepljivih tapeta možete unijeti živost ukrašavajući razne predmete u bilo kojem dijelu doma, no ne morate stati samo na plastičnim tapetama, isprobajte teksture pluta, pliša ili metala, neka samo vaša mašta postavi granice. No u svemu treba biti umjeren i ne pretjerivati. 

Dekoracija je samo dio priče

Odabir motiva i boja prije svega mora odgovarati osobnosti ljudi koji žive u tom prostoru. Uz dekorativnu funkciju tapeta bi trebala otvoriti prostor i unijeti mir u dom. 

Prozirne tapete za staklo

Za staklene površine i prozore izrađuje se velik broj prozirnih samoljepljivih tapeta u nekoliko stupnjeva prozirnosti. Takve tapete propuštaju dovoljno svjetla, a štite od pogleda u kupaonicu ili zahod.

Ako se još bojite lijepljenja – tu su tapete koje se lijepe na statiku, odvajanjem od podloge takve tapete se ‘naelektriziraju’ i samim prislanjanjem zalijepe na svaku glatku površinu bez stvaranja mjehurića. Ne treba posebno spominjati da se takve tapete i puno lakše skidaju.

Postavljanje samoljepljivih tapeta je, uz pravu dozu strpljenja, brže i jednostavnije od bojenja, a poštedjet će vas i neugodnih mirisa boja i lakova u hladnijim mjesecima godine. Od potrebnog alata za postavljanje ovih tapeta dovoljan je nož (skalpel) i ravnalo, a u nekim jednostavnim zahvatima samo škare jer donja zaštitna strana tapete ima iscrtanu mrežu u centimetrima za lakše izrezivanje.

Kod postavljanja samoljepljivih tapeta treba uzeti u obzir da one najbolje prianjaju uz glatke površine. Prije svakog rezanja potrebno je dobro izmjeriti plohe koje namjeravamo oblijepiti te uračunati i ostatke, posebno kod spajanja iz više dijelova tapeta. Nikad ne odljepljujte cijelu zaštitnu podlogu već je odvajajte postupno. I ono što je možda najvažnije kod lijepljenja tapeta - ne žurite.

Pazite na izbor uzoraka 

Ako se koriste okomiti prugasti uzorci tapeta, niske prostorije mogu se vizualno povisiti. Za male prostorije bolje je koristiti svijetle tapete sa sitnijim uzorkom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'