Lifestyle

Komentari 1

Savjeti za traženje posla tokom pandemije: Koristite društvene mreže i ažurirajte svoj životopis

Savjeti za traženje posla tokom pandemije: Koristite društvene mreže i ažurirajte svoj životopis

Iako ovo možda nije najlakše vrijeme za pronaći posao, to ne znači da mogućnosti ne postoje - samo morate znati kako ih pronaći i kako se istaknuti u moru drugih životopisa

1. Koristite društvene mreže

LinkedIn je napravljen za ovakva vremena. Ako već niste, otvorite svoj profil, napišite životopis i iskoristite ga. Odvojite vrijeme za kontaktiranje prošlih i sadašnjih prijatelja kako bi saznali imaju li za kakve prilike za posao koje bi vas mogle zanimati. Pokušajte održati razgovor jasnim i informativni - objasnite što tražite i koliko cijenite njihovo vrijeme i trud.

Diplomirali ste? Ne zaboravite se povezati s profesorima, starim fakultetskim kolegama i bivšim studentima koji rade u vašem području, možda znaju za tvrtku ili osobu s kojom se možete povezati. Upotrijebite LinkedIn poruke i InMail kako biste započeli razgovor. Twitter je još jedno sjajno mjesto za privlačenje ljudi na izravniji/osobniji način.

2. Ostanite aktivni

Lako je dopustiti da vas nezaposlenost sruši i slomi vaš duh, ali ne zaboravite svoju strast i buduće ciljeve. Ostanite aktivni u traženju posla i držite se dnevnog rasporeda kako biste ostali dosljedni svojoj misiji. Organizirajte svoje dane i omogućite si vrijeme za traženje posla. Ne samo da ćete tako ostati produktivni, već ćete tako smanjiti i stres. Evo nekoliko načina kako ostati aktivan tijekom traženja posla:

1. Objavite nekoliko puta tjedno na LinkedIn-u nešto vezano za put vaše karijere. To bi mogle biti novosti u industriji ili čak samo motivirajući/inspirativni sadržaji da bi drugi vidjeli da ste aktivni i platformu koristite za potrebe posla.

2. Izradite svoj profil na ostalim stranicama za posao kako bi vas poslodavci lako pronašli.

3. Šaljite zamolbe za posao i intervjue te uvijek provjeravajte bilo kakve novosti u svojoj e-pošti.

3. Uključivanje upozorenja i obavijesti

Web lokacije za pretraživanje posla kao što su LinkedIn omogućuju vam postavljanje notifikacije/obavijesti o novom poslu. One se mogu prilagoditi bilo kojoj vrsti posla koju tražite, uključujući udaljenost, industriju, vrstu tvrtke, plaću i slično. Možete odabrati i želite li da vam dojave stižu u pristiglu poštu svaki tjedan ili svaki dan. Ovi podsjetnici su brz način da ostanete informirani o novootvorenim radnim mjestima i olakšavaju vam prijavu.

4. Ažurirajte svoj životopis

Nema ništa važnije od ažuriranog životopisa, popratnog pisma i portfolia. Vaš bi životopis trebao odražavati vašu karijeru, naprimjer, ako ste grafički dizajner, pokažite neke svoje vještine šarenim i otmjenim životopisom. Provjerite jesu li opisi poslova detaljni i sažeti kako bi ih prosječni poslodavac mogao pročitati i razumjeti.

Dok se prijavljujete za posao, ne zaboravite prilagoditi pismo preporuke položaju za koji se prijavljujete i obavezno uključite ključne riječi koje će privući pažnju poslodavca i dokazati da imate pravo iskustvo.

Ovisno o vašoj karijeri i povijesti posla, portfolio je još jedna velika prednost koju trebate ponijeti sa sobom na razgovor za posao. Za pisce i ljude u kreativnom polju to je vrlo lak način da iskažu svoje vještine i isječke na formalniji način nego samo uz priloženi PDF, piše Create & Cultivate.

Najčitaniji članci