Lifestyle

Komentari 0

Savršeni vikend ritual: Anti-age oblozi za podočnjake i borice

Savršeni vikend ritual: Anti-age oblozi za podočnjake i borice

Dani odmora i casual trenutaka idealni su za rituale koje inače ne stignemo, a jedan od njih svakako je pojačana njega područja oko očiju, na kojemu je koža tanka i osjetljiva

Tamni kolutovi oko očiju pojavljuju se ne samo radi lošeg sna, već i diskutabilne prehrane, a i sama je koža na tom mjestu fragilna, nema masnog tkiva pa lako 'otkriva' stanje organizma.

Oblozi za podočnjake sve su popularniji, dolaze u raznim atraktivnim varijantama, natopljeni su serumom ili nekom sličnom formulom s visokom koncentracijom aktivnih sastojaka.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako se riješiti hiperpigmentacije

- Ovo područje prvo pokazuje znakove starenja, jer je vrlo osjetljivo - ističe Andrea Fenda, dermatologica iz New Yorka za Healthline.

Liječnica predlaže kreme i tretmane s popularnim anti-age sastojkom retinolom, kako biste spriječili stvaranje bora i borica na tom području. Za hidrataciju će se pobrinuti ekstrakt aloe vere.

Obloge je dovoljno držati desetak minuta, nakon toga koža je osvježena i djeluje mladoliko.

Naravno, možete obloge držati u hladnjaku, na taj način smanjit ćete otečenost ovog područja, što je česta pojava ujutro, odmah nakon buđenja.

Najčitaniji članci