Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Saznajte kako se riješiti sna koji se stalno ponavlja, a i koji snovi znače da ste pod stresom

Saznajte kako se riješiti sna koji se stalno ponavlja, a i koji snovi znače da ste pod stresom
6

Najbolji način da riješite san koji se stalno ponavlja i koji više ne želite sanjati je otkriti kako se on odnosi na život na javi. Nakon toga možete poduzeti korake za rješavanje problema u stvarnom životu

VIDEO

Snovi nude uvid u podsvijest, a kad ste pod stresom, tada sanjate stresne snove. U slučaju snova o poplavi, to je gotovo uvijek neugodan san. No zašto se ti snovi događaju i kako ih prestati sanjati - evo što trebate znati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

SPECKA RUTINA MAME ZA DJECU 01:15

Snovi o poplavi

Snovi o poplavi najčešće su povezani sa stvarnom životnom situacijom koja se pogoršava - vode rastu, baš kao što raste stres u stvarnom životu.

Za bolji san: Evo što je dobro raditi prije spavanja, a što ne
Za bolji san: Evo što je dobro raditi prije spavanja, a što ne

- Priroda poplave je da raste i nastavlja rasti, pa u tom smislu, u stvarnom životu čini se da radi istu stvar - objašnjava Lauri Loewenberg, tumačica snova.

Voda u snovima također predstavlja emocije, pa kada poplava izmiče kontroli, Loewenberg dodaje da bi to moglo značiti da su vaše emocije sve osjetljivije ili da se s njima teško nositi. Međutim, ovisno o kontekstu sna i uključenim specifičnostima, značenje sna postaje malo nijansiranije.

Fotolia

Prije nego pojasni nekoliko specifičnih scenarija snova o poplavi, Loewenberg također napominje da je sasvim uobičajeno da žene dožive snove o poplavi neposredno prije početka menstruacije.

- Dakle, uvjerite se da to nije slučaj prije nego što istražite druge razloge - dodaje ona.

7 uobičajenih snova o poplavama i njihova značenja

1. Poplava doma

Pojedinosti su uvijek važne u snovima, poput toga s kim ste, gdje ste i slično. Stoga, ako sanjate da vam je dom poplavljen, to vjerojatno ima veze s nečim u osobnom ili obiteljskom životu. Kao što kaže Loewenberg, ako je vaša dnevna soba ta koja poplavljuje, na primjer, to odražava situaciju s kojom živite svakodnevno. S druge strane, ako je to slučaj sa spavaćom sobom, to bi moglo više govoriti o intimnosti ili trenutnom partnerstvu. Prelazeći u kupaonicu, Loewenberg objašnjava da osjećate potrebu da se očistite ili oslobodite nečega negativnog ili frustrirajućeg.

Kuhinja je povezana s obitelji i prehranom, pa ako se ona iznenada nađe pod vodom, razmislite koji aspekt obiteljskog života izgleda kao da izmiče kontroli ili postaje teško njime upravljati. A u podrumu, za koji Loewenberg kaže da se obično odnosi na prošlost, poplave mogu predstavljati problem iz prošlosti koji ponovno izbija na površinu.

2. Nešto opasno u vodi

U nekim snovima o poplavi mogli biste primijetiti nešto prijeteće ili opasno u vodi, poput morskog psa, aligatora ili zmije. U ovom slučaju, Loewenberg kaže da vas podsvijest upozorava na situaciju u stvarnom životu koja uzrokuje da se osjećate ugroženo. Stvorenja koja grizu, na primjer, mogu predstavljati negativne riječi i kritiku, dok zmije mogu predstavljati prijevaru i izdaju

themoviedb.org

3. Mutna voda

Već spomenuto, voda u snovima obično predstavlja emocionalno stanje, pa ako u snu primijetite da je poplavljena voda mutna, to bi moglo odražavati mutno ili zamućeno mentalno stanje. A prema Loewenbergu, to može ukazivati na depresiju ili čak na nejasno sagledavanje neke situacije. U ovom slučaju, kaže ona, podsvijest vas potiče da 'očistite zrak', ili u ovom slučaju vodu, kako biste povratili malo bistrine u svoj život.

Ne možete nikako zaspati? Ovaj lagani trik provjereno pomaže
Ne možete nikako zaspati? Ovaj lagani trik provjereno pomaže

4. Vozite po poplavljenoj cesti

Ako se vozite poplavljenom cestom, Loewenberg navodi da to može govoriti o području života koje je naizgled bilo u tijeku, ali je odgođeno, i koji god da je razlog kašnjenja, stvara stres.

- Dakle, morate shvatiti je li situacija koja se sve više pogoršava vanjska ili unutarnja. Jesu li vanjske okolnosti te koje postaju sve gore i gore ili je to nešto unutar vas - ističe Loewenberg, dodajući da stvari poput negativnih misli i emocija, strahova i tjeskobe mogu biti predstavljene sanjanjem vožnje po poplavljenoj cesti.

5. Netko je s vama tijekom poplave

S kim ste u snu, može ponuditi korisne tragove o tome što san pokušava reći, pa ako ste s nekim tijekom poplave, Loewenberg kaže da razjasnite je li to netko iz trenutnog života ili netko iz prošlosti.

Ako je to netko s kim trenutno imate posla, vjerojatno će biti uključen u stvarnu životnu situaciju koja uzrokuje san, ali ako je to netko s kim nemate posla svakodnevno ili netko iz prošlosti, onda predstavljaju neki dio vas ili predstavljaju nešto o situaciji. U tom slučaju, dodaje ona, zapitajte se po čemu se ta osoba ističe, kako se poistovjećujete s njom ili što vam padne na pamet kada pomislite na tu osobu.

- To će biti veza - ističe ona.

6. Istovremeno pada kiša

Neki snovi o poplavi možda ne uključuju kišu, ali prema Loewenbergu, ako pada kiša, primjerice na mačke i pse, dok poplava pustoši oko vas, to je veliki znak. Tipično, kaže ona, kiša će biti o nečemu što uzrokuje tugu, jer je kiša u snovima gotovo uvijek povezana s vlastitim suzama - to je vaša tuga.

7. Radno mjesto je poplavljeno

Ako je radno mjesto poplavljeno u snu, to se vjerojatno odnosi na neke poteškoće s kojima se suočavate na poslu. Baš kao što poplava doma u snu predstavlja stres ili pogoršanje situacije u osobnom životu, ista se logika može primijeniti na san o poplavi radnog mjesta.

Dobre vijesti za sve noćne ptice - ipak se može nadoknaditi san
Dobre vijesti za sve noćne ptice - ipak se može nadoknaditi san

Kako prestati sanjati san koji se ponavlja

Najbolji način da riješite san koji se stalno ponavlja i koji više ne želite sanjati je tako da otkrijete kako se on odnosi na život na javi. Nakon toga možete poduzeti korake za rješavanje problema u stvarnom životu, a san bi trebao prestati.

U tu svrhu, Loewenberg uvijek preporučuje da pogledate dan prije nego ste sanjali san, jer ga nešto iz tog prethodnog dana pokreće i uzrokuje da se osjećate onako kako se osjećate u snu. Ona dodaje da tada možete procijeniti što ste osjetili ili bilo koje specifične misli koje ste imali u snu, a koje će vjerojatno odražavati misli i emocije koje imate u vezi sa stresorom u stvarnom životu. Nakon što shvatite koju situaciju predstavlja san, kaže Loewenberg, možete figurativno istražiti 'rješenje'. Baš kao što biste doslovno tražili uzvišenje u stvarnoj poplavi, ovaj san predstavlja podsvijest koja vas poziva da držite glavu iznad vode, izdignete se iznad poplave ili pronađete višu perspektivu.

Snovi i njihova simbolika nude jedinstveni pogled na unutarnje funkcioniranje uma, a ako stalno sanjate o poplavi, postanite znatiželjni što bi vam to moglo reći o situaciji iz stvarnog života - to bi mogla biti poruka koju ne želite ignorirati, donosi MBG.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir

Dnevni horoskop za petak 3. svibnja: Ovan mora paziti koje tračeve širi, Lav privlači novac
KAŽU ZVIJEZDE...

Dnevni horoskop za petak 3. svibnja: Ovan mora paziti koje tračeve širi, Lav privlači novac

Pročitajte dnevni horoskop za petak 3. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Dovedite ga do 'ludila': Njegove prave točke za jači orgazam...
SAVRŠENA LJUBAVNICA

Dovedite ga do 'ludila': Njegove prave točke za jači orgazam...

Osim što su vizualni tipovi, muškarci u seksu ne vole dosadu i rutinu, pa želite li ga iznenaditi, u potpunosti depilirajte bikini zonu. Na taj će način vidjeti sve što ga uzbuđuje