Lifestyle

Komentari 2

Šest znakova da vam simpatija laže: Dugi odgovori, gutanje...

Šest znakova da vam simpatija laže: Dugi odgovori, gutanje...

Psihologinja za odnose i savjetovanje dr. Georgina Barnett je otkrila šest znakova koji mogu biti potencijalni pokazatelji da vam partner laže. Pretjerano korištenje riječi 'poštenje' je jedan od njih

1. 'Suhi' razgovor

Prema riječima stručnjakinje za odnose, sadržaj razgovora može biti dobar pokazatelj da vaš potencijalni udvarač ne govori istinu telefonom.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Ako ljudi lažu, često moraju kupiti vrijeme jer laganje puno više opterećuje mozak nego govorenje istine. Zato lažljivci često imaju kratke šutnje, 'hm' i 'znaš' jer im je potrebno dodatno vrijeme da generiraju svoju priču - kaže.

2. Gutanje

Dr. Georgina Barnett napominje da je gutanje i pročišćavanje grla još jedan znak.

- Telefon je komunikacijski alat 'u stvarnom vremenu', za razliku od e-pošte ili SMS-a, tako da lažljivci imaju manje vremena za konstruiranje svojih odgovora. To ih stavlja pod pritisak i svaki pritisak će se fizički manifestirati u tijelu - objašnjava.

3. Dugi odgovori

Barnett upozorava i da lažljivci pogrešno misle da je duži, razrađeni odgovor uvjerljiviji, ali zapravo istiniti odgovori su obično sažeti i izravni.

4. Naglašeni ton

Lažljivac može poprimiti naglašeni ton kako bi uvjerio drugu osobu da 'govori istinu'.

- Uzmite u obzir nekoga tko vara partnera, prekomjerno kompenzira jezikom i objašnjenjem u očajničkom pokušaju da uvjeri drugu osobu u svoju priču, a što više lažov osjeća da im se ne vjeruje, to su odlučniji - objašnjava Barnett.

5. Nejasan jezik

Neobvezujući jezik još je jedan znak upozorenja na koji treba paziti.

- Iskrenost obično stvara izravne i jednostavne izjave, ali lažov se mora zaštititi u slučaju da budu razotkriven i zbog toga pada na nejasne izjave kao što su 'možda', 'moguće', 'vjerojatno' i 'Ne mogu reći sa sigurnošću' - dodaje.

6. Pretjerano korištenje riječi 'poštenje'

Ovo također može razlog za zabrinutost.

- Povremeno korišteno, može biti pokazatelj iskrenosti, ali ako se stalno naglašava, postavlja se pitanje zašto pretjerano ističu poantu. Ova metoda je posebno zabrinjavajuća ako drugu osobu zapravo niste optužili da laže - zaključuje, a prenosi The Sun.

 

 

Najčitaniji članci