Lifestyle

Komentari 6

Sjećate li se ovoga? Napravite žabicu i zabavite se kao dijete

Sjećate li se ovoga? Napravite žabicu i zabavite se kao dijete

Popularna "žabica" s kojom se većina nas igrala u djetinjstvu zabavljala nas je satima i satima. S njom smo "otkrivali budućnost", saznavali tko je u koga zaljubljen i brojne druge tajne ispod papira

Prisjetite se kako se pravi, vratite se u svoje djetinjstvo i svojoj djeci (ako još ne znaju) otkrijte koliko se zabave krije u jednom listu papira. Papirnata žabica-gatalica danas je pomalo zaboravljena, ali se svi koji su se u djetinjstvu igrali ove igre no svima posebno draga.

Kako napraviti žabicu gatalicu od papira, pogledajte u videu: 

 

Ova je popularna i kreativna igra mnogima satima bila izvor zabave, a otkrivala nam je s čim ćemo se jednog dana baviti ili kako se zove naš budući partner. Budući da je granica ove igre samo mašta, možete na njoj otkrivati što god poželite. Žabica gatalica je bila izvor brojnih dječjih ideja, a često bi se našla i među uzvanicima nekog rođendana.

Neke je zabavljala na igralištu za vrijeme školskog odmora, a s nekima je i čamila u klupi. I premda je možda pokoje dijete tako omela u nastavi, mnogi će se sigurno složiti da je ova igra, za razliku od brojnih video igrica koje su danas popularne, bila zaista zabavna i maštovita. 

Još jedan, malo drugačiji način za napraviti žabicu od papira:

Žabicu osim gatanja možete koristiti za igru, a možete npr. upisati razne smiješne zadatke koje će netko kada otvori baš taj dio u žabici morati odraditi.

Kako se igra:

Na vanjsku se stranu stavljaju likovi po odabiru. Slovkate i otvarate gatalicu onoliko puta koliko ima slova. Napišete brojeve na unutarnje strane ili na likove. Svatko ima pravo birati broj ili lik – opet odbrojavate ili slovkate. Opet se bira unutarnja slika ili broj i otvara se.

 

Najčitaniji članci