Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Škorpion brižno odvaja otpad, Jarac će promijeniti cijeli život

Škorpion brižno odvaja otpad, Jarac će promijeniti cijeli život
1

Ribe jako zabrinjava onečišćenje voda, Djevica koristiti samo prirodne proizvode za čišćenje doma, a Bik je 'zelen' do srži i oštro se protivi iskorištavanju šuma

VIDEO

Ovan 

Ekološki osviješteni Ovan sjest će u automobil samo kad nema drugog izbora. Vožnja biciklom ne samo da mu pomaže da ostane u dobroj formi već time doprinosi smanjenju emisije ugljičnog dioksida i to ga čini osviještenim stanovnikom planeta Zemlje. Rado će se uključiti i u akcije – učinite svoj park zelenijim, posadite drveće uzduž glavne ceste u gradu i sl. Otrčat će i maraton ako on ima dobrotvornu svrhu, kao što je čišćenje odlagališta otrovnog otpada. Obavezno recikliraju otpad!

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zagađenje mikroplastikom 01:23

Bik 

Bik je samim rođenjem povezan sa zemljom i prirodom. On je zelen do svoje srži. Stoga se oštro protivi iskorištavanju šuma u industrijske svrhe, u vrtu će koristiti samo prirodna gnojiva i izbjegavati pesticide. Dat će sve od sebe i da svoj dom uredi sa što više prirodnih materijala te da izbjegava sve što na bilo koji način 'truje' zrak u prostorima u kojima boravi. A, dobro bi bilo i da jede što manje crvenog mesa jer prema najnovijim istraživanjima krave su izvor metana koji je jedan od najzastupljeniji stakleničkih plinova u atmosferi.

Blizanci 

Osviješteni Blizanci će odustati od vožnje automobilom, više hodati i koristiti javni prijevoz. Budući da jako vole komunikaciju i ne mogu bez mobitela, ponekad im je teško odreći se tog dijela imovine, no odlučit će ga barem manje koristiti. Budući da mogu imati problema s plućima, rado će poduzeti se što je potrebno kako bi udisali što čišći zrak u prostorijama u kojima puno boravi, pa će se pobrinuti da postavi sobne bilje koje će 'udisati' štetne toksine. 

Mračna strana svakog znaka: Bijes, laži, posesivnosti i drame
Mračna strana svakog znaka: Bijes, laži, posesivnosti i drame

Rak 

Rakovi će dosta pažnje posvetiti kvaliteti prehrane i kupovini organskih namirnica. Kupovat će voće i povrće lokalnih OPG-ova, a žive li u kući, imat će svoju malu oazu, vrt u kojem sade svoje omiljeno povrće. Učit će svoj pomladak recikliranju, strogo će odvajati biootpad od ostalog kućnog otpada. Dom će čistiti prirodnim sredstvima – octom, limunom, a namještaj polirati maslinovim uljem. Imaju li u domu problema s mravima, najbolje im je koristiti mješavinu lovorovog lišća i kajenske paprike. 

Lav 

Lav će rado, ima li novaca, kupiti hibridni auto. Oni vole biti u tijeku s najnovijim trendovima još ako time pomažu okolišu, tim bolje. Njegovat će kožu i kosu samo prirodnim proizvodima, pa i kremama i maskama iz kućne radinosti, dakle onima koje su sami spravili. Mnogi Lavovi koristit će svoje sjajne liderske vještine kako bi pomogli okolišu. Govorit će na 'zelenim' skupovima, marširati uz ekološke udruge i zelene stranke, prikupljati sredstva i biti primjer drugima kako se živi zeleno. 

U ovom horoskopskom znaku se rađaju najgore 'prijateljice'
U ovom horoskopskom znaku se rađaju najgore 'prijateljice'

Djevica 

Nema većeg čistunca u Zodijaku od Djevice. Dom čisti samo prirodnim sredstvima – ocat, soda bikarbona. Kućne ljubimce hranit će organskom hranom isto kao i sebe i svoje ukućane. Djevice koriste svoje izvrsne istraživačke vještine kako bi pomogle okolišu. Izrađuju samostalno domaće proizvode za čišćenje i njegu kože i kose. Nerado bacaju stare predmete, već ih popravljaju, preuređuju i od starog stvaraju novo. Vodu ne piju direktno iz pipe, već ju destiliraju.

Vaga 

Velike estete Zodijaka, znaju da ima mnogo ljepote u prirodi i prirodnim materijalima, pa će za početak izbjegavati kupovinu odjeće od viskoze, već tražiti samo pamuk i ostale prirodne materijale. Neće koristiti plastične vrećice, a plastične i staklene boce će odlagati u za to predviđene spremnike. Kupovat će i posuđe za kuhanje od nehrđajućeg čelika i koristiti energetski učinkovite žarulje. Podijelite jedan automobil sa suprugom. A spavanje u posteljini od svile ili organskog pamuka joj je posebni užitak. 

Škorpion 

Kad se Škorpion zagrije za neku ideju, postat će njezin vjerni poslanik i pobornik. 'Zeleni' Škorpion će brižno odvajati otpad, kupovati samo organske namirnice, izbjegavat će sve što je plastično i što na bilo koji način zagađuje okoliš. Oni mogu postati jedni od najizvrsnijih i najpredaniji zagovornika zaštite okoliša i planeta Zemlje. Posebno su zainteresirani za zaštitu staništa divljih životinja, a rado pomažu i nezbrinutim životinjama. Mnogi Škorpioni ne jedu meso ili pokušavaju smanjiti njegovu potrošnju.

Strijelac

Strijelca će privući predmeti izrađeni od konoplje, umjesto u hotel, godišnji odmor će provesti u šatoru, a ima li financijskih sredstava rado će ih uložiti u kupovinu solarnog mobitela ili barem solarnog punjača za mobitel. Žive li u kući ugradit će solarne panele i tako proizvoditi električnu energiju u vlastitoj režiji.  Učinit će sve da smanji svoje račune za grijanje i hlađenje. I svaki slobodan dan iskoristit će kako bi pobjegao u prirodu, disao čisti zrak i popeo se na najviši vrh s kojeg puca predivan pogled.

Jarac 

Ekološki osviješten Jarac vrlo će ozbiljno pristupiti zagađenju okoliša. Kao prvo promijenit će svoje životne navike, od prehrane do same kulture života. Izbjegavat će sve što je umjetno, sintetičko, sve što ugrožava opstojnost šuma i prirode. Osigurat će i da njegov dom ima učinkovitu izolaciju kako bi što manje trošio električnu energiju. Koristit će prirodnu žbuku i boju na zidovima stana u kojem živi. I na kraju, bit će odlučan u namjeri da auto zamijeni kvalitetnim biciklom.

Vodenjak

Briga za planetu Zemlju Vodenjaku je često visoko postavljena na njegovoj ljestvici prioriteta. Oni se rado uključuju u sve dobrotvorne akcije i podižu svijest o važnosti čuvanja okoliša. Ljuti ga nemar političara po pitanju ekologije i rado će se uključiti u protestne aktivnosti ako se time štite zelene površine u gradu u kojem živi. Zeleno je za njih stil života, pa će saditi drveće u urbanim područjima. Naime jedno stablo može apsorbirati oko 49 kilograma CO2 godišnje.

Ribe 

Ribe su izuzetno osjetljive na negativne ljude, a potom i na sva onečišćenja. Oni će svoj dom učiniti zelenom oazom. Imat će mnogo kućnog bilja, koristit će lampe od himalajske soli koje uklanjaju prašinu, pelud i ostala onečišćenja iz zraka. Pobrinut će se da na tuš instaliraju filtere kojima će pročistiti vodu kojom se tuširaju. Kupovat će samo organsko voće i povrće i koristiti biljne lijekove umjesto lijekova na recept kada je to moguće. Voda je njihov element, pa će podržati lokalne napore na čišćenju mora, jezera i potoka.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

12:21
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...