Lifestyle

Komentari 31

Skupi satovi: Evo koje modele nose članovi kraljevske obitelji

Skupi satovi: Evo koje modele nose članovi kraljevske obitelji

Omiljeni modni dodatak članova kraljevske obitelji su luksuzni satovi, no to su uvijek elegantni modeli s tradicijom jer njihov stil ima niz zakona i protokola. Naime, jednostavnost i klasika njihov su modni princip.

Poštivanje tradicije otkrivaju i omiljenim satovima među kojima su uglavnom slavni vintage modeli, čija se cijena s godinama ne mijenja. Naravno da ne moraju znati vrijeme, ionako im je dan dogovoren u minutu, već je sat ovdje isključivo kao detalj koji simbolizira poštivanje tradicije. Britanci im znaju spočitavati kako je to zastarjela institucija te da žive od njihovog novca, stoga pripadnici kraljevske obitelji ne biraju najskuplje satove na svijetu, već one koji imaju tradiciju i klasičnu izradu. Bitnija im je kvaliteta nego cijena.

Omega Seamaster

Više od financijske, neki satovi imaju veću emotivnu vrijednost, stoga Princ William nosi Omegu Seamaster, koju mu je poklonila njegova pokojna mama, Princeza Diana. Cijena sata je od 14.000 kuna naviše. Omega Seamaster je jedan od legendarnih satova, koji Omega proizvodi još od 1948. godine. Nosio ga je u filmovima, nakon 1995. godine, i slavni špijun James Bond.

Breitling Aerospace Avantage

Njegov brat, Prince Harry, nosi Breitling Aerospace Avantage, čija je cijena oko 22.000 kuna. Sat je prvi puta predstavljen 1985. godine, a samo ime mu govori kako je to pilotski sat (Harry je pilot). Inače, Breitling je slavna i visoko cijenjena švicarska urarska kompanija koju je inovator i vizionar Léon Breitling osnovao u Saint-Imieru, davne 1884. godine.

Od 2007. Aerospace Avantage promijenio je ime u samo – Aerospace. Firma je od samih početaka do danas poznata po vrhunskim satovima za pilote, a nosili su ga i astronauti.

Kate Middleton nerijetko na javna i svečana događanja nosi svoj Cartier Ballon Bleu, čija se cijena kreće oko 55.000 kuna. Ovaj sat nema toliko dugu tradiciju, predstavljen je 2006. godine kao moderan i elegantan model koji će se svidjeti i ženama i muškarcima. Ubrzo postaje jedan od najpopularnijih svjetskih satova.

Tank Française Cartier

Meghan Markle također cijeni legendarni Cartier, njezin izbor je model Tank Française koji je nosila još dok nije bila članica kraljevske obitelji. Taj je modni dodatak često nosila u javnim prigodama, a cijena mu je od 20.000 kuna naviše. Sat ima prepoznatljiv uglati dizajn i narukvicu te je dostupan u raznim varijantama zlata i srebra.

Dizajnirao ga je Louis Cartier, osnivač kompanije, u 1917. godini. Ovaj sat je jedan od najslavnijih modela te modne kuće, a ime Tank je posveta tenku Renault FT-17 koji je korišten u Prvom svjetskom ratu.

Prince Charles, budući Kralj Velike Britanije, bira elegantni, klasični Parmigiani Fleurier Toric Chronograph, čija se cijena kreće oko 83.000 kuna. Ovaj sat predstavljen je 2005. godine te ima minimalistički dizajn, što članovi kraljevske obitelji itekako cijene.

Parmigiani Fleurier Toric Chronograph

Kompaniju Michel Parmigiani osnovao je 1976. godine istoimeni Francuz, urar i veliki štovatelj tradicionalne izrade satova.

Rolex Air King

Princeza Beatrice nosi Rolex Air King, kojemu cijena ide do oko 40.000 kuna. Sat je osmišljen kao posveta ratnim pilotima iz Drugog svjetskog rata. Elegantan je te se naslanja na Rolexovu Oyster tehnologiju, koja je po prvi puta predstavljena 1926. godine, a predstavlja vodootporan dizajn.

I njezin tata voli Rolex – Princ Andrew nosi Rolex Day-Date, koji košta duplo više, čak oko 80.000 kuna. Iako, nosi ga već 25 godina, tako da se očito drži one stare – jedan, ali vrijedan. Day-Date je jedan od Rolexovih legendarnih modela, prvi puta je predstavljen prije oko 60 godina te postaje omiljeni dodatak ne samo slavnih, već i predsjednika država, utjecajnih ljudi iz poslovnog svijeta, a takav imidž ima i danas.

Imovina britanske kraljevske obitelji procjenjuje se na oko 88 milijardi dolara, stoga ovi satovi za njih nisu previše skupi, za njih ništa nije pretjerano ekskluzivno, no klasiku i eleganciju moraju uvijek uzeti u obzir.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci