Lifestyle

Komentari 4

Slatki vombati heroji su požara u Australiji - spašavaju druge

Slatki vombati heroji su požara u Australiji - spašavaju druge

Velikodušno ponašanje malenih vombata primjetio je voditeljica za zaštitu tobolčara Yolandi Vermaak, a rekao je da je promatrala kako na ulaz u vombatov tunel pristižu ježevi, gušteri, zmije, čak i zečevi

Iako je Australska divljina teško već skoro tri puna mjeseca  pogođena požarima koji uništavaju domove i šume, usred tog vatrenog pustošenja pokazao se jedan mali heroj - vombat. Ovi su mali četveronožni tobolčari čini se drugim životinjama zadnjih tjedana dopuštali da se uvuku u njihove domove, u kojima se i sami kriju od naleta vatre.

Složeni podzemni tuneli koje vombati sebi grade poslužili su tako kao svojevrsne 'sigurne kuće' za druge manje tobolčare i za ježeve, što im je omogućilo da uopće prežive tamošnju vatrenu stihiju, javlja Matardonetwork.

Velikodušno ponašanje malenih vombata primijetio je voditeljica za zaštitu tobolčara Yolandi Vermaak, a rekla je da je promatrala kako na ulaz u vombatov tunel pristižu ježevi, gušteri, zmije, pa čak i zečevi, a 'korektni' vombati su, čini se, izbjeglice odlučili zaštititi, pa ih primaju sve redom. 

Traffic sign at the road side warns the drivers about wombat cro

Vermaak je također rekla da za sada od kad traju požari u Australiji, srećom, nije vidjela niti jednog nastradalog pripadnika ovih malih tobolčara. 

Nije sigurno računaju li oni na to ili ne, ali priča se da će vombati kad opasnost prođe i vatra se skroz ugazi, dobiti i zahvalnicu kakvu zaslužuju, od drugih šumskih stanovnika, ali i od Australaca - ipak su se u teškoj situaciji pokazali kao dobri susjedi u najmanju ruku. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci