Slaven je na biciklu: 'Neopisiv je osjećaj slobode i neovisnosti!' | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Slaven Škrobot opet je na biciklu

Slaven je dobio bicikl! Neopisiv je osjećaj slobode i neovisnosti!

Mladi Slaven Škrobot (33) posljednjih 11 godina je invalid i vezan za kolica, no ne predaje se ni na trenutak. Ovih dana objavio je video s jedne od prvih vožnji novim biciklom za invalide s Dugog otoka

VIDEO

- Osjećaj je predivan. Teško mi je to opisati riječima, to je mješavina osjećaja slobode, neovisnosti, sreće i još puno, puno drugih. Ne znam može li to uopće razumjeti netko tko to nije doživio - kaže Slaven Škrobot (33), zaljubljenik u putovanja i avanturu, opisujući nam jednu od svojih prvih vožnji novim biciklom po Dugom otoku.

POGLEDAJTE VIDEO: Ovo je priča o Slavenu

Pokretanje videa...

01:23

Riječ je o posebnom biciklu za invalide koji je Slavenu stigao prije otprilike mjesec dana, nakon što je u sklopu akcije na Facebooku sakupljeno 65.000 kuna, da bi ga mogao nabaviti. Kako je tada bio na Krku, već drugi dan je odvozio svoju prvu vožnju, no onda su zaredali problemi: Prvo nekoliko dana bure, onda je imao problema s umnjakom, kojega je morao izvaditi, pa nije mogao u vožnju, tako da sad na Dugom otoku nadoknađuje izgubljeno vrijeme. 

POGLEDAJTE VIDEO: Jedna od prvih Slavenovih vožnji biciklom za invalide 

- Predivno je. Za mene je to prvi puta u 10 godina koliko sam vezan za kolica da me netko ne mora gurati, odnosno da se mogu voziti posve samostalno. To je predivan osjećaj neovisnosti i slobode. Ovih dana sam, na primjer, tako odvozio oko 15 kilometara do svjetionika i to je bilo baš fantastično - kaže Slaven.

Na jednom dijelu tog putovanja dosegao je brzinu od 22 kilometra na sat, no kaže kako vozi oprezno i ne trudi se postići veće brzine, jer ima mnogo zavoja u kojima bi relativno lako mogao pasti.

- Beskrajno uživam i već sada razmišljam o jednom pothvatu, no za njega se ipak trebam malo pripremiti i povratiti kondiciju - kaže Slaven. Naime, došao je na ideju da 'odvozi' biciklističku stazu Dugi rat - Sali, koja ima oko 40-ak kilometara, za što bi mu, prema prvim procjenama, moglo trebati 3 do 4 sata. Još nije definirao datum pothvata, već radi na kondiciji. 

- Uživam u vožnji biciklom i idem s njime koliko god mogu, jer zbog opreme koju moramo nositi sa sobom dio puta moramo proći automobilom, kaže ovaj predivni borbeni mladić.

Podsjetimo, još smo prije dvije godine objavili priču o Slavenu koji nije dozvolio da mu jedan skok u more nakon kojega je prije 11 godina ostao paraliziran uništi život, već živi punim plućima i uživa u brojnim putovanjima. Brojne je čitatelje osvojio činjenicom da se trudi ispuniti život radošću u pozitivnim iskustvima, iako to nije uvijek lako. 

- Bude i teških dana, bolova, problema, no ako se okrenete pozitivnim stvarima i odlučite ispuniti život stvarima koje ga čine lijepim, onda to i prevlada - kaže jednostavno Slaven čije pothvate možete pratiti i na osobnoj stranici koju vodi: slavenskribot.com.  

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Znate li zašto jezik pobijeli? Evo kada doktoru i kako vratiti boju
RAZNI SU UZROCI

Znate li zašto jezik pobijeli? Evo kada doktoru i kako vratiti boju

Bijeli jezik može nekoga zabrinuti jer to nije normalno stanje jezika, ali većinu vremena je bezopasno. Postoje slučajevi u kojima bijela boja može biti upozorenje na infekcije

Nema boljih prijatelja od ova 4 znaka Zodijaka: Oni su rame za plakanje, 'partneri u zločinu'...
UVIJEK SU TU ZA VAS

Nema boljih prijatelja od ova 4 znaka Zodijaka: Oni su rame za plakanje, 'partneri u zločinu'...

Bilo da tražite odanu osobu od povjerenja, pustolovnog 'partnera u zločinu' ili nekoga da vas podržava, određeni horoskopski znakovi ističu se kao najbolji prijatelji
Dnevni horoskop za srijedu 12. lipnja: Jedan znak će napokon otvoriti srce i iznenaditi se
ZAPISANO U ZVIJEZDAMA...

Dnevni horoskop za srijedu 12. lipnja: Jedan znak će napokon otvoriti srce i iznenaditi se

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 12. lipnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje