Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Šljokice su opet "in": Cipele nikad nisu bile tako sjajne...

Šljokice su opet "in":  Cipele nikad nisu bile tako sjajne...
7

Gotovo da ne postoji niti jedan model koji ove jeseni nije dobio svoju blještavu verziju, a šljokice se nose i na legendarnim starkama, vansicama te martama

VIDEO

Ovosezonski modeli kao da su stvoreni za Studio 54 ili “Groznicu subotnje večeri”. Šljokice se nose čak i na tenisicama. Veliki povratak sjajnih čizama, kakve su bile iznimno popularne šezdesetih, najavio je već Hedi Slimane za Saint Laurent, a u svojoj jesensko-zimskoj kolekciji predstavio je i njihovu skraćenu verziju. Vrlo sličan model, malo drukčijeg oblika i ravnih potplata, predstavili su i Dolce&Gabbana, a šljokičastih cipela bilo je i na mnogim drugim revijama. 

No preplavile su i naše dućane. Srebrne i zlatne starke, marte, vansice te neizostavne gležnjače i štikle čekaju iza svakog ugla. Mogu se kombinirati za večer, uz druge “fine” komade odjeće poput male crne haljine i klasičnog odijela, no još će bolje upotpuniti neke ležernije stylinge. 

Tako će, primjerice, neki od vaših provjerenih dnevnih kombinacija poput traperica i sakoa ili suknje A-kroja i jednostavnoga kardigana “podići” malo šljokica na cipelama. I pritom češće birajte sportske modele od pomalo ziheraških štikli, balerinki ili gležnjača. A za inspiraciju pogledajte kako to radi jedna od najpoznatijih svjetskih blogerica Chiara Ferragni. 

Uz metalik odjeću 

Šljokičaste cipele su zapravo nastavak na već sezonama nezaobilazni trend metalik odjeće. Naravno, nosi se i ove jeseni. Marc Jacobs, Karl Lagerfeld i Dries Van Noten predlažu sjaj “od glave do pete”. 

S piste na ulicu 

U jesensko-zimskoj kolekciji Dolce&Gabbane mogli smo vidjeti sjajne niske čizmice s ravnim potplatom. A neki od najupečatljivijih modela odmah su zavoljele trendseterice diljem svijeta.

Baš kao iz bajke 

Neki od dizajnerskih modela neodoljivo podsjećaju na cipelice boje rubina čijim je potpeticama u “Čarobnjaku iz Oza” lupkala Judy Garland.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj