Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Smanjite bacanje papirnatih ubrusa: Izradite svoje platnene

Stare ručnike, potkošulje i raspar čarape nemojte bacati. Iskoristite ih kao krpice za čišćenje. Prerežite ih na manje dijelove i rabite za kuhinjske i kupaonske površine

VIDEO

Ne tako davno, u vrijeme kada je većina današnje generacije srednje dobi bila dijete, papirnati ručnici nisu bili u širokoj uporabi u našim kućanstvima. 

S vremenom smo ih masovno počeli koristiti jer su praktični. S njima možemo pokupiti razno smeće, obrisati površine, noseve, dječje lice i rukice i jednostavno ih baciti u smeće. Bez pranja i muke. 

Bila sam mama koja je mislila da može sve do živčanog sloma
Bila sam mama koja je mislila da može sve do živčanog sloma

Međutim, s vremenom je i računica postala drugačija. Papiri su postali skuplji, a smeće koje pravimo s njima poprilično. Danas, kada se svi trudimo praviti što manje smeća i čuvati našu Zemlju za bolje sutra, jedan od načina da to učinite jest upravo da smanjimo količinu papirnatih ubrusa. 

Kako to učiniti?

1. Stari ručnici

Sjećate se da su naše mame i bake koristile raznorazne krpice za čišćenje i brisanje? To je ujedno i puno ekološkiji način čišćenja od korištenja brojnih papirnatih ubrusa. 

Stare ručnike nemojte baciti već ih izrežite na manje kocke, veličine krpica za čišćenje od tipa mikrofibre. 
Fantastični su za prebrisavanje kuhinjskih površina, stolova i fronti. 

2. Stare potkošulje 

Planirate li ih baciti jer su dotrajale razmislite još jednom. I njih možete prerezati na više dijelova i koristiti za prebrisavanje. Posebno su dobre za laštenje umivaonika, wc-školjki i pločica. 

3. Jedna čarapa

Imate li raspar čarape, nemojte ih bacati. Iskoristite ih za brisanje prašine. Fantastične su za to. Jednostavno uvucite ruku u čarapu i prebrišite prašinu. Čarape su savršene za brisanje prašina s knjiga, kipića i venecijanera (malenih roleta). 

Savjet ekstra:
Svoje nove krpice možete dati i obrubiti kako bi vam bilo lakše rukovati s njima, prati ih i slagati. Perite ih na 90 stupnjeva i koristite unedogled. Tako ćete značajno smanjiti količinu smeća. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:25
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku