Lifestyle

Komentari 1

Soda bikarbona i ocat očistit će vašu perilicu do savršenstva

Soda bikarbona i ocat očistit će vašu perilicu do savršenstva

Uobičajeni proces čišćenja u kuhinji podrazumijeva elemente kao što je pećnica ili štednjak. Mnogi pritom zaboravljaju da se u perilici posuđa nakupljaju komadići hrane

Perilice posuđa mogu biti poprilično prljave iako kroz njih stalno prolazi vruća voda i deterdžent. Upravo zbog takvog razmišljanja perilice se rijetko čiste, dok je s druge strane održavanje pećnice, aparata za kavu ili mikrovalne pećnice uobičajeno.

U filteru i odvodu perilice nakuplja se nečistoća. Komadići hrane, masnoće i sapunice također se mogu naći u svim kutevima i udubinama perilice. Ako se redovito ne čisti, perilica će poprima loš miris i izgled te se s vremenom smanjuje njezina učinkovitost. 

Napunite šalicu bijelim, odnosno alkoholnim octom i stavite ju na gornji dio perilice. Nakon toga je uključite na najtopliji program. Tako će ocat apsorbirati mirise i nagristi prljave nakupine na stijenkama perilice.

Prosipajte jednu punu šalicu soda bikarbone po dnu perilice i uključite ju na program za vruću vodu. Možete ponoviti postupak ako su mrlje tvrdokornije i ako se i nakon prvog čišćenja i dalje osjeti neugodan miris.

Dremstime

Kao dodatan udarac nečistoćama napravite 'bombu' za čišćenje. Pomiješajte dvije šalice sode bikarbone i tri žličice vodikovog peroksida. Miješajte dok ne dobijete smjesu nalik tijestu. Žličicom vadite smjesu i položite je na papir za pečenje.

Čekajte par sati da se osuši. Nakon toga postavite komadiće smjese na dno perilice i uključite je na program za vruću vodu. Za svježiji miris prethodno možete dodati nekoliko kapi eteričnog ulja u smjesu. 

Dobro isperite posuđe od viška hrane prije stavljanja u perilicu kako bi izbjegli nakupljanje nečistoća i ostatka hrane u filteru. Redovito provjeravajte odvod i nemojte čekati da se začepi.

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi ne idu zajedno i ne podnose se

Najčitaniji članci