Davor Gobac, Vladimir Šajnović i Goran Pirš Piro pripremaju nesvakidašnji spektakl u Klovićevim dvorima
Specijaliteti i zabava večeras u Klovićevim dvorima. Dođite!
Uz sajam
antikviteta, izložbu jaslica, ledene skulpture te predavanja koja oživljavaju
duh starog Zagreba u Klovićevim dvorima se s nestrpljenjem očekuje i današnji
kulinarski show Vladimira Šajnovića. Vlasnik restorana Cheflja danas će od 20
sati pripremati blagdanska mesna jela s delicijama mesne industrije Medven.
Namaz od
bifteka i čvaraka po receptu vrsnog chefa poslužit će kao inspiracija za
blagdane ili novogodišnje slavlje. Bit će tu i pjenušava, bijela i roze vina
Kolarić. Svakako dođite i degustirajte!
Pripremate
li zabavu i tražite inspiraciju za jelovnik, s pečenjem maturiranog junećeg
ramsteka nećete pogriješiti. Vladimir Šajnović otkrit će tajnu sočnog pečenja
te demonstrirati kako se rade neodoljivi party sendviči s ramstekom, ali i sve
što je potrebno za nezaobilazne blagdanske kolačiće.
Zbog
teksture mesa dugog i grubljeg vlakna i niskog sadržaja masnoće, svinjska
lopatica (plećka) je savršen odabir za pripremu pečenke. Za sve ljubitelje mesa
biftek predstavlja vrhunac zadovoljstva jer je najmekši i najkvalitetniji dio
mesa. Biftek možete spremiti na brojne načine - bilo da ga servirate kao namaz
od sirovog mesa s probranim začinima ili pečenog uz dodatak umaka. Za ljubitelje namaza i čvarci mogu poslužiti kao inspiracija za uživanje u hrani
na novogodišnjoj ili blagdanskoj trpezi.
- Kako bi
pečenje bilo sočno i hrskavo pecite ga na vatrostalnom tanjuru koji položite na
lim za pečenje. Tako se donja strana neće skuhati nego fino zapeći. Odličan
dodatak mesnim jelima je i aromatizirani maslac. Sol i začinsko bilje usitnite
u mužaru, pomiješajte s predhodno omekšalim maslacem. Sve dobro razradite rukama
i oblikujte u prozirnoj foliji. Koristite kao premaz za pečenje, dodatak
pečenom mesu, prepečenom kruhu i slično, kaže Vladimir Šajnović.
Za
vrhunsku kvalitetu maturiranog mesa pobrinula se mesna industrija Medven s
dugogodišnjom tradicijom u proizvodnji mesa i mesnih prerađevina.
Moderatori kulinarskog showa su Goran Pirš Piro i Davor Gobac uz koje je zabava zajamčena.
Magični datum 12. 12. je simbol savršenstva: Evo kako utječe na svaki horoskopski znak
Stvari koje su nekad svima bile normalne, a danas su luksuz
Dnevni horoskop za četvrtak 12. prosinca: Lav je rastrgan svojim osjećajima, Vaga ulaže novac