Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Srce joj je stalo osam puta u tri godine: Liječnici ne znaju uzrok

Srce joj je stalo osam puta u tri godine: Liječnici ne znaju uzrok
1

U kolovozu 2017. Amy Metters (28) je izgubila osjet od struka prema dolje i završila je u bolnici. Tamo je doživjela prvi zastoj srca na kratko. Od tada joj se to dogodilo još sedam puta, a liječnici ne znaju zašto

VIDEO

Prije deset godina, Amy su dijagnosticirali sindrom posturalne tahikardije (PoTS), koji uzrokuje abnormalno povećanje brzine otkucaja srca nakon sjedenja ili stajanja. Ovo stanje joj je izazvala ponovljena virusna infekcija, tonzilitis, koju je imala oko pet puta u nekoliko mjeseci.

Amy se često onesvijesti kad ustane, ali liječnici ne mogu pronaći vezu između toga i njezinog srčanog zastoja. Iako Amy priznaje da je to zastrašujuće, ona bira biti pozitivna. Također, vodi blog o svom stanju u nadi da će pomoći drugima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

srčani udar 01:01

- Bila sam frizerka i od toga sam odustala kad je PoTS počeo jer sam cijelo vrijeme padala u nesvijest, to je bio glavni problem. Držala sam sve prilično dobro pod kontrolom. Kada sam bila stomatološka sestra na poslu sam podigla jako težak stolac i ozlijedila leđa. Leđa su me boljela tjednima. Išla sam kod fizioterapeuta i kiropraktičara i dobila sam tablete protiv bolova. Onda sam odjednom jedne noći doslovno izgubila osjet od struka prema dolje. Otišla sam u bolnicu i tada mi je srce prvi put stalo - ispričala je Amy kojoj je srce za vrijeme boravka u bolnici stalo još tri puta.

- Uopće nije bilo pravog odgovora. To nije vrsta simptoma PoTS-a. Liječnici mi nisu znali objasniti  zašto mi se to događa - dodala je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Amy Metters (@amymetters)

Nakon oporavka, tri mjeseca kasnije, Amy je s grupom prijatelja otišla u Bristol na koncert. Na koncertu se odjednom počela osjećati loše. Sljedeće čega se sjeća je buđenje u kolima hitne pomoći.

Njeno srce je stalo peti put na tri i pol minute. Nakon toga se vratila u Torquay, gdje je tada živjela, kako bi dobila daljnju njegu u bolnici Torbay. Tu joj je srce stalo šesti put. Amy se oporavila, a novi zastoj srca doživjela je u studenom 2019. dok je bila na poslu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Amy Metters (@amymetters)

- Bila sam u bolnici tjedan dana, ali sam bila jako tvrdoglava pa sam se ponovno vratila na posao i doživjela još jedan zastoj. To je jako zastrašujuće, ali sam odlučila biti pozitivna - otkrila je Amy i dodala da joj je spavanje predstavljalo problem.

- Jako sam se bojala da se neću probuditi. Bilo mi je jako teško - priznala je Amy koja ima psihološku pomoć za svoje stanje. 

Ona je posjetila i specijaliste u Londonu, ali ni oni ne znaju odgovoriti na pitanje zašto doživljava zastoje srca, prenosi Metro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith