Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Sretan Božić! Za blagdane su podijelili čak 150 vrsta kolača

Sretan Božić! Za blagdane su podijelili čak 150 vrsta kolača

UDRUGA SMIJEŠAK ZA SVE Više od stotinu volontera nosilo je slastice beskućnicima i u Pučku kuhinju. Volonteri su ostavljali i personalizirane poruke na slatkim paketićima

Presretni smo što smo nekome vratili osmijeh na lice za blagdane. Nama je na prvome mjestu čovjek, rekla nam je Marijana Jergović, predsjednica Udruge Smiješak za sve.

POGLEDAJTE VIDEO (Klincima iz Gline stigli pokloni):

Pokretanje videa...

Klinci iz Gline dobili darove: Potrčali su otvoriti svoje igračke 00:50

Djeluju sedam godina, a njihovi volonteri te tete i stričeki pričalice uvijek razvesele, gdje god da dođu - u bolnicu, na fakultet, u škole, vrtiće, knjižnice ili centre za rehabilitaciju. S obzirom na pandemiju, ove godine odlučili su se na akciju prikupljanja i pakiranja božićnih kolača i keksića te slatkih paketića za djecu i hrane za beskućnike.

- Odaziv je bio velik, a to nas jako veseli. Više od 100 volontera Udruge Smiješak za sve, sa zaposlenicima savjetodavne kuće Deloittea i softverske tvrtke GlobalLogic, napravili su 150 vrsta kolača - govori Jergović.

Ovog Božića mijenjajte tradiciju - šetajte, razgledavajte, kližite
Ovog Božića mijenjajte tradiciju - šetajte, razgledavajte, kližite

Dodaje da su se u sklopu akcije “I oni zavrjeđuju Božić” odlučili i za personalizirane poruke koje su ostavljali u paketićima. Slatki paketi i jabuke dostavljeni su u Pučku kuhinju Misionarki ljubavi u Jukićevoj, a konzervirana hrana, napici i kolači u Dječji dom Zagreb u Laduču, udruzi za beskućnike Dom nade i Centru za rehabilitaciju Stančić.
POGLEDAJTE FINALE PRVOG HRVATSKOG DIY SHOWA 'PILAJ PO SVOM':