Lifestyle

Komentari 2

Sretni bambus zapravo je ljiljan - uspijevat će čak i u kupaonici

Sretni bambus zapravo je ljiljan - uspijevat će čak i u kupaonici

Nove izdanke možete uzgojiti od matične biljke tako da oštrim nožem razrežete stabljiku. Odrezani dio smjestite u posudu sa svježom vodom i od njega će se razviti nova biljka

Sretni bambus (Dracena sanderiana) idealna je sobna biljka jer ne zahtijeva mnogo njege. Poput rezanog cvijeća, drži se u vazi s vodom koju je dovoljno nadoliti jedanput u dva tjedna.

Iako izgledom podsjeća na pravi bambus, nije njegov rođak, nego pripada porodici ljiljana. Ova biljka se vrlo lako prilagođava novoj sredini. Ne traži puno svjetla pa uspijeva i u tamnijim prostorijama kao što su potkrovlja i kupaonice. 

Uvijene oblike stabljike možete postići tako da okrećete biljku pod različitim kutevima na izvor svjetlosti. Za to treba nešto vještine i strpljenja. Listovi mogu požutjeti od suviše izravne svjetlosti ili klorirane vode. Najbolje je vodu ostaviti 24 sata na zraku prije zalijevanja bambusa. Nove izdanke možete uzgojiti od matične biljke tako da oštrim nožem razrežete stabljiku. Odrezani dio smjestite u posudu sa svježom vodom.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci