Obavijesti

Lifestyle

Komentari 45

Nećete vjerovati kako su stari Egipćani radili test na trudnoću

Nećete vjerovati kako su stari Egipćani radili test na trudnoću
1

Liječnici stare Grčke savjetovali su ženama koje nisu sigurne jesu li trudne ili ne, da u vaginu stave komad luka i drže ga tako tijekom noći. Stari Egipćani su, čini se, bili precizniji

VIDEO

Prvi zapisi o testovima na trudnoću datiraju iz perioda starog Egipta. Radilo se o, za nas danas vrlo neobičnoj metodi, koja je zapravo bila dosta precizna. Žena koja je sumnjala da je trudna pomokrila bi se u posudicu u koju je stavila ječam i pšenicu. Ostavila je da to odstoji nekoliko dana i ako je sjeme proklijalo, to je ukazivalo na trudnoću.

Ovom metodom su čak određivali i spol djeteta. Ako je proklijao samo ječam, tada je žena nosila curicu, a ukoliko se radilo o pšenici, to je bio znak da će dobiti sina. Ova vrsta testa na trudnoću bila je točna u 70 posto slučajeva.

Moderni znanstvenici odlučili su malo pobliže proučiti ovu metodu pa su 1963. godine laboratorijskim testiranjem došli do zaključka kako je sjeme vjerojatno proklijalo zbog povišene razine estrogena, a on stimulira rast.

Međutim, dio testiranja starih Egipćana koji se odnosi na spol djeteta, nisu znali objasniti, odnosno nisu potvrdili da je to zaista uvjerljiv dokaz, otkriva portal healthyandnaturalworld.com.

Stari Grci su koristili luk

I dok su stari Egipćani bili sasvim zadovoljni svojom metodom, stari Grci imali su svoju. Tadašnji liječnici su savjetovali ženama koje nisu sigurne jesu li trudne ili ne, da u vaginu stave komad luka i drže ga tako tijekom noći.

Ako je sljedećeg jutra njezin dah mirisao na luk, to je pokazivalo kako trudnoće nema. Ova čudna metoda temeljila se na ideji kako je njezina utroba otvorena i miris luka je kao tunelom došao do njezinih usta. U slučaju trudnoće, maternica je zatvorena pa tako i taj tunel, otkrivaju na portalu mentalfloss.com.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme