Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Stavila deku preko kolica s lutkom i pokazala koliko brzo raste temperatura: Ne radite to!

Stavila deku preko kolica s lutkom i pokazala koliko brzo raste temperatura: Ne radite to!

Sophie Campbell iz Engleske je stavila termometar u nepokrivena kolica i temperatura je bila 35 stupnjeva. Zatim je prekrila kolica dekom i nakon 12 minuta temperatura se popela na čak 45 stupnjeva

VIDEO

Stručnjakinja za brigu o djeci, Sophie Campbell napravila je eksperiment s lutkom kako bi upozorila koliko brzo se dječja kolica zagrijavaju pod dekom i upozorila roditelje da to nikad ne rade.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:59

- Znam da je ova tema objavljena mnogo puta, ali i dan danas vidim kako roditelji stavljaju prekrivače na kolica kako bi zaštitili djecu od sunca. Molim vas ne radite to - napisala je na svom Facebook profilu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zatim je otkrila rezultate eksperimenta s lutkom i pokazala što se događa s temperaturom.

Za početak, Sophie je stavila termometar u nepokrivena kolica i temperatura je bila 35 stupnjeva. Zatim je prekrila kolica dekom i nakon 12 minuta provjerila termometar. Temperatura se popela na 45 stupnjeva. Nakon još 15 minuta popela se na gotovo 50 stupnjeva.

- Sve što mogu reći je, hvala Bogu, Dolly je samo lutka. Molim vas, molim vas razmislite prije nego što ovo učinite djetetu jer pomisao na ishod je jednostavno nepodnošljiva - dodala je.

Pedijatar Rahul Chodhari rekao je da roditelji trebaju izbjegavati izlaske tijekom najtoplijeg dijela dana i da kolica pokrivaju samo laganim, tankim materijalima.

- Općenito deka nije rizična ako je od tankog, mrežastog materijala. Svijetle sintetičke mreže malo su bolje od tamnijih. Najveći rizik od pregrijavanja je između 11 i 15 sati, kada je sunce najjače pa tada treba izbjegavati izlaske s djecom - upozorio je dr. Chodhari, a piše The Sun.

Za malu djecu ne preporučuje se boravak na suncu tijekom vrućih dana od 11 do 17 sati, a bebe ne bi ni smjele biti izložene direktnom suncu. Ako idete s malim bebama van u tom periodu, šetajte hladnijom stranom ulice i igrajte se isključivo u hladu. No budući da sunce prodire kroz granje i oblake, a time i UV zrake, djeca trebaju nositi šeširiće, po mogućnosti one koji imaju nastavke preko ušiju i preko vrata kako bi ih što više zaštitili. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje