Obavijesti

Lifestyle

Komentari 27

Stigao odgovor na: Tko se više seksao - naši roditelji ili mi?

Stigao odgovor na: Tko se više seksao  - naši roditelji ili mi?
1

Golotinja je na svakom koraku, a obećanje seksa i ispunjenje fantazija skrivaju se u svakom dobrom marketingu. No da li se doista toliko seksamo koliko je seks svugdje oko nas danas

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: GOOGLE OTKRIO PIKANTERIJE: ŠTO O SEKSU LJUDI NAJVIŠE 'ISTRAŽUJU'

Mlađe generacije imaju na raspolaganju toliko aplikacija i stranica za seks i 'dejting' da bi bilo za pretpostaviti da se i više seksaju. Ali nije tako. Znanstvenici s fakulteta u San Diegu analizirali su podatke 33.000 odraslih osoba u SAD-u, dobivenih između 1972. i 2012. godine i otkrili su da današnje mlade osobe imaju u prosjeku 8.26 seksualnih partnera, za razliku od 11.68 koliko su imali njihovi roditelji.

Mislimo da smo 'slobodniji', no to i nije baš tako

To znači da su i naši roditelji, ako su rođeni 1950-ih i 1960-ih godina, vjerojatno imali više seksualnih partnera od nas. S druge strane, to ne znači da su mlađe generacije čednije ili tradicionalnije, dapače, tolerantnije gledaju na neobavezni seks. Samo ga ne prakticiraju previše.

Stav millennialsa prema seksu izvan braka nikad nije bio pozitivniji. Najtolerantniji su oni rođeni 1980-ih i 1990-ih, jer je 58 ispitanika nedavno izjavilo da nema ničeg lošeg u seksu prije braka. Primjera radi, isto mišljenje dijelilo je 49 posto mladih 2000-ih i 29 posto 1970-ih.

Žene: 7 stvari koje bi muškarci trebali znati o oralnom seksu
Žene: 7 stvari koje bi muškarci trebali znati o oralnom seksu

Promjene su se dogodile i u pogledu istospolnog seksa, 2010-ih, 56 posto osoba starih između 18 i 29 godina, vjerovalo je da nema ničeg lošeg u istospolnim seksualnih vezama, dok je 1970-ih to smatralo tek 21 posto mladih.

Zašto danas imamo manje seksualnih partnera?

Manji broj seksualnih partnera danas mogao bi biti uzrokovan boljim obrazovanjem i većom svijesti o negativnim posljedicama. Jean Twenge, jedna od autorica istraživanja, izjavila je za Mic da ovo otkriće nije pretjerano iznenađujuće. 

Druga istraživanja su pokazala da millennialsi dulje čekaju na prvi spolni odnos, a takvi oprezni seksualni izbori nastavljaju se i u odrasloj dobi, često uslijed straha od neželjene trudnoće te spolno prenosivih bolesti - što je danas prisutnije nego nekoć.

Činjenica je da se millennialsi ne seksaju nužno manje nego njihovi roditelji, nego su oprezniji pri izboru novih partnera. Oni također osjećaju manji pritisak da se, zbog društvenog odobravanja, moraju seksati, te na spolni čin gledaju individualnije od njihovih prethodnika.

O seksu se više priča nego što se 'radi'

Millennialsi otvorenije pričaju o seksu i spremniji su na otvorene veze od starijih generacija. Također, većina dobiva seksualnu edukaciju u školi i izloženiji su scenama seksa na televiziji i u filmovima.

'Moj seksualni život svodi se na samo 1 broj, a to je suprug'
'Moj seksualni život svodi se na samo 1 broj, a to je suprug'

Seks iskače na društvenim mrežama, te je otvorenost u pogledu seksa postala zaštitni znak mlađih generacija, čak i ako više o njemu pričaju nego što ga prakticiraju.

Osim toga, kako brojni ispitanici ističu - danas su stvari više usmjerene k materijalnom stvaranju, stjecanju obrazovanja, dobrog posla, nekretnina i potom zasnivanja obitelji. Pritisak takve vrste 'perfekcionizma' nije postojao u prethodnim generacijama, gdje je radno vrijeme bilo strogo određeno, sigurnost posla zajamčena, a slobodno vrijeme iskorišteno s drugim ljudima, a ne pred ekranima.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Znate li koji ste tip ljubavnika i kakav je partner idealan za vas

POGLEDAJTE VIDEO #ZAJEDNO24SATA - Suzana Mančić, bivša loto djevojka:

Pokretanje videa...

00:58
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'