Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Stomatologinja: Muškarci puno lošije održavaju higijenu zuba, pa imaju manju kvalitetu života

Stomatologinja: Muškarci puno lošije održavaju higijenu zuba, pa imaju manju kvalitetu života
8

Stomatologinja Hana Kralj objasnila je kako pravilno četkati zube i potaknula muškarce da prestanu preenergično i prebrzo prati zube - važno ih je sve nježno i pravilno iščetkati

VIDEO

Briga o zubima i desnima važna je i za opće zdravlje – uključujući arterije, srce i mozak. Mnogi problemi sa zubima nastaju zbog nepravilnog četkanja zuba kao i korištenjem pogrešnih alata za oralnu higijenu. Muškarci osjetno lošije brinu za svoje zube, ističe Hana Kralj, univ. Dr.med.dent. spec. parodontologije iz Dentalne poliklinike K2.

- Svaki drugi muškarac zube ne pere redovito, još od djetinjstva. Nažalost, to u kombinaciji s pušenjem i generalno slabijom brigom za zdravlje i kvalitetu života, može dovesti do brojnih ozbiljnih kroničnih bolesti - objasnila je Kralj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

specka novi zubi u turskoj 00:55

Doktorica se posebno se osvrnula na način četkanja zubi - muškarci to rade energično, pregrubo i prebrzo što može dovesti do oštećenja zubne cakline i povlačenja desni. Otkrila kako se pravilno drži četkica - poput olovke, kako pravilno koristiti četkicu - pola vlakna mora biti na zubima, a pola na desnima uz nježno četkanje malim, kružnim pokretima; te kako je vrlo važno očistiti sve zubne plohe, posebno unutarnje te teško dostupne - iza stražnjih zuba, koje mnogi često preskoče.

Četkica koja se svakodnevno koristi treba biti meka, s mnoštvom gusto raspoređenih vlakana, kao što su poznate Curaprox četkice. Doktorica je otkrila da se zubi mogu četkati i na suho, ako u trenutku potrebe za četkanjem nemate pristup pasti za zube i tekućoj vodi.

- Da, važno je skinuti plak sa zuba, bolje tako nego uopće ih ne četkati. A paste koje jako pjene mogu vam dati osjećaj čistoće i svježine, dok zapravo niste iščetkali sve zube, nego u brzini samo dio - kaže.

Uz četkanje, važno je ne zaboraviti zubni konac, kao ni interdentalne četkice koje jedine mogu očistiti sve bakterije koje se ugodno smjeste u uska područja između zuba, dodaje doktorica. 

- Čačkalice zaboravite, one su zastarjele i mogu oštetiti caklinu i zubno meso. Jednom dnevno ne preskačite čišćenje međuzubnim četkicama.

Super savjeti stomatologinje Tee Mardešić: Zubiće djeci treba prati čim im iznikne prvi zub
Super savjeti stomatologinje Tee Mardešić: Zubiće djeci treba prati čim im iznikne prvi zub

Curaprox međuzubne četkice koristite za čišćenje prirodnih zuba, najužih međuzubnih prostora, kao i većih međuzubnih prostora, zubnih implantata, krunica, mostova i nakon kirurških zahvata. One za svakoga, ističu iz Curaproxa.

Doktorica Kralj je u suradnji s Curaproxom i mladim chefom bistroa & bara Pappar, Nevenom Kerhatom, testirala jela s ciklom, mesom i šećerne deserte koji boje zube i pospješuju stvaranje zubnog plaka te mnoštva štetnih bakterija. Uz doktoricu i savjete za higijenu, lako je bilo jesti i po zube 'opasniju' hranu u poznatom restoranu. Na večeri posvećenoj higijeni usne šupljine uz Curaprox uživala su mnoga poznata lica, poput glumaca Gorana Grgića i Domagoja Ivankovića, društvenog kroničara Nevena Ciganovića i pjevača Bojana Jambrošića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir

Dnevni horoskop za petak 3. svibnja: Ovan mora paziti koje tračeve širi, Lav privlači novac
KAŽU ZVIJEZDE...

Dnevni horoskop za petak 3. svibnja: Ovan mora paziti koje tračeve širi, Lav privlači novac

Pročitajte dnevni horoskop za petak 3. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere
DRŽITE IH NA OKU!

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere

Ovisno o karakteru i karakteristikama svakog znaka, astrologija otkriva razne sklonosti koje ponekad i nisu javne te ih je teže uočiti, naročito u ljubavnom odnosu