Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Bečki studenti školske klupe zamijenili crkvenima

Bečko sveučilište moralo je riješiti problem nedostatka prostora za učenje studenata tijekom pandemije, a ruku suradnje pružila im je obližnja Zavjetna crkva, gdje dio studenata sada sluša predavanja

VIDEO

Bečko sveučilište, kao i mnoge druge obrazovne institucije, moralo je usvojiti nove metode poučavanja kako bi svojih 90.000 studenata zaštitilo od koronavirusa i pridržavalo se pravila fizičke distance. Mnoga predavanja sada se održavaju 'online', a neki ih studenti slušaju i u crkvi.

POGLEDAJTE VIDEO: Od početka pandemije imali 20 operacije zaraženih bez prijenosa zaraze 

Pokretanje videa...

Vijesti 01:00

Tijekom dana prigušeni glasovi ispunjavaju bečku Votivkirche (Zavjetnu crkvu), ali ne u molitvi. Visoko neogotičko zdanje zbog pandemije koronavirusa pretvoreno je u sveučilišnu učionicu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Baš je 'cool' učiti u Votivkirche, ali je i vrlo hladno - kaže 19-godišnja studentica Mia Bardone koja će jednoga dana postati nastavnica njemačkog.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Dj (@snoopy.travelhistory)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sebastian Ruf (@sebastian.vienna)

Nekome od fakultetskog osoblja palo je na pamet da se iskoristi obližnja Votivkirche te da se pretvori u učionicu. 

Vicerektorica sveučilišta Christa Schnabl objasnila je da se zbog poštivanja fizičke distance može koristiti samo između 40 i 50 posto prostora sveučilišta. U Votivkirche je tiho i može se učiti, a naši kapaciteti su sada premali, pojasnila je.  

Katolička crkva izgrađena u 19. stoljeću bila je spremna pomoći nam, rekla je Schnabl. Ondje su za studentske potrebe postavljeni pokretni zahodi, uvedena je bežična internetska veza i instalirane su dodatne utičnice. 

Schnabi je kazala da se navečer ondje održavaju mise pa crkva nije otvorena za studentske potrebe, no studenti su, čini se, zadovoljni. 

- Kod kuće ima previše distrakcija, a ovdje je super jer je tiho i atmosfera je prava za učenje -  rekao je 19-godišnji Tobias Ofner, student engleskog i povijesti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći
SUNCE, KIŠA, SNIJEG...

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći

Svaka promjena atmosferskog tlaka, temperature i vlažnosti zraka može nepovoljno utjecati na zdravlje, pa valja znati kako se zaštiti i osnažiti imunitet

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima
SUPER TRIK

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima

Pohanje hrane u pećnici puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne šprica po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno