Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Stvari koje bi svaka obitelj trebala imati kod kuće - od prve pomoći do zamrznutog sira

Stvari koje bi svaka obitelj trebala imati kod kuće - od prve pomoći do zamrznutog sira
11

Postoje određene stvari koje treba imati kod kuće, od praktičnih predmeta i onih namijenjenih za hitne slučajeve, do sitnica kojima želite gostima pružiti toplu dobrodošlicu

VIDEO

Kada ste se pripremili za neočekivano, možete prihvatiti goste u posljednjem trenutku ili sanirati nezgode ako se pojave, bez osjećaja da vam stvari izmiču kontroli. Opskrbite svoj dom ovim osnovnim potrepštinama, uključujući one koje se tiču sigurnosti, njege kod kuće, kuhanja i zabave i bit ćete spremni za gotovo svaku iznenađujuću situaciju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

čišćenje 00:58

U hitnim slučajevima

Za zdravlje i sigurnost vaše obitelji važno je u svom domu držati sljedeće stvari.

Komplet prve pomoći

- Podrazumijeva se da biste u kuhinji trebali imati potpuno opskrbljen pribor za prvu pomoć - kaže inspektorica, inženjerka i izvođačica radova, Lisa P. Turner. Nabavite jedan za hitne slučajeve, a drugi za svakodnevnu upotrebu. Tako ćete uvijek imati jedan u kojem ne nedostaje stvari. 

Svjetiljke

- Ispravno funkcionalne svjetiljke mogle bi igrati kritičnu i vitalnu ulogu u slučaju kratkotrajnog ili dugotrajnog nestanka struje, pobrinite se da ih imate više pri ruci - kaže dizajnerica interijera Cathy Hobbs. Ostale potrepštine koje vam mogu pritom zatrebati su flaširana voda, svijeće, baterije i konzervirana hrana.

images

Aparat za gašenje požara

- Aparat za gašenje požara držite pri ruci u kuhinji, u garaži ili nadstrešnici za automobil i na drugom katu, ako vaš dom ima više od jedne etaže - kaže Turner. Na taj način ćete biti spremni bez obzira gdje se hitni slučaj dogodi.

Detektor ugljičnog monoksida

- Ugljični monoksid poznat je kao 'nevidljivi ubojica' jer je to otrovni plin koji ne možete vidjeti ni namirisati - kaže Emily Long, stručnjakinja za sigurnost doma. Detektor vas može upozoriti na prisutnost plina i pomoći vam da sigurno reagirate na vrijeme. Instalirajte ih na svakoj razini vašeg doma.

Dreamstime

Cerade

Cerade dolaze u različitim veličinama i mogu se koristiti za razne primjene. U slučaju približavanja ili trenutne oluje mogu se koristiti za osiguranje onih predmeta koji bi mogli otići u zrak - kaže Hobbs.

Zviždaljke

- Držite nekoliko zviždaljki pri ruci na svakom katu i recite članovima obitelji da puhnu u njih ako uoče da nešto polazi po zlu, kao što je izbijanje požara ili slično - kaže Turner. Odlučite se za zajedničke znakove tako da svi znaju što se događa.

Za brzo čišćenje

Ako je vaš ormar opremljen ovim predmetima, možete očistiti svoj dom prije hitne i iznenađujuće zabave ili se uhvatiti u koštac s njima kad se dogode.

Metla i lopatica

- Sviđa mi se metla s uglatim dlačicama jer duži kraj olakšava čišćenje u kutovima, i kantica za smeće koja se pričvršćuje za metlu, tako da su uvijek zajedno kad vam zatrebaju - kaže Donna Smallin, autorica knjiga za čišćenje.

Krpe od mikrovlakana

- Ove neabrazivne sintetičke krpe često se prodaju u vrećicama. One su fantastični magneti za prljavštinu i masnoću. Koristite ih mokre, stisnite ih jako da izbacite većinu vode ili ih upotrijebite suhe - kaže Smallin.

Gumene rukavice

- Bez obzira čistite li pećnicu ili obavljate neki drugi 'prljav posao', rukavice su vaša zaštitna oprema - kaže Cyrus Bedwyr, profesionalni čistač. Također će čišćenje učiniti manje zastrašujućim, jer se satima nakon toga nećete osjećati kao da nosite prljavštinu svog doma na rukama.

Maramice za čišćenje

- Ovo je korisno ako morate očistiti kupaonicu prije dolaska gostiju - kaže Powers. Uostalom, ove vlažne maramice brišu umivaonik, radne ploče i WC bez nepotrebnog nereda.

Brisač stakla

- Ako želite savršeno čiste prozore i ogledala, ne možete bez brisača. Investicija je potpuno vrijedna, pogotovo ako imate visoka i teško dostupna stakla - kaže Lauren Haynes, stručnjakinja za čišćenje i organizaciju doma.

Košare

- Košare vam pomažu u transportu i pohranjivanju svih vrsta stvari, kao što pomažu i u uklanjanju nereda - kaže Bedwyr. Osim toga, kada se pojave neočekivani gosti, možete napuniti košaru stvarima koje ne želite da vide i sakriti je izvan vidokruga.

Razne krpe

- Za stvarno prljav posao možete koristiti bilo što, od stare odjeće do ručnika - kaže Bedwyr. Samo ih bacite u perilicu nakon što završite i pripremite ih za sljedeće čišćenje.

Usisavač

Prije kupnje odredite svoje potrebe. Ako imate puno dlaka kućnih ljubimaca, želite potražiti aparat s dobrom sposobnošću za to. Ako imate alergije, nabavite jedan s HEPA filterom. Ako ga morate nositi uz i niz stepenice, pripazite na težinu, koja može biti problem. Ako imate artritis, potražite ergonomski dizajn koji je lagan za zapešća, prijedlozi su Smallin.

Četka 

- Postoje neke postojane mrlje koje se mogu riješiti samo dobrom starom četkom za piling - kaže Bedwyr. Budući da ništa ne nervira više od zamrljanog jela koje ne možete potpuno očistiti.

Za lakšu pripremu hrane

Oštri noževi

Vrlo je malo recepata koji ne zahtijevaju korištenje jednog noža, zbog čega kuharica i autorica kuharica Ina Garten kaže da je oštar set obavezan.

Lonci, tave i zdjele za miješanje

Kada su u pitanju vaši lonci i tave, Garten preferira male i velike tave za sotiranje, male i velike lonce s poklopcem i veliki lonac za kuhanje, kao i zdjele za miješanje.

Posuđe, osnovni alati

Osnovni alati poput raznih žlica, kuhača, metlica, spravica trebali bi biti postavljeni na vašem pultu, ali dobra vijest je da ne moraju biti skupi.

- Imam razne metlice i mjerne žlice, ovi predmeti ne trebaju biti otmjeni - kaže Garten.

Posude za pečenje

Prema Garten, ovo su neki od najfunkcionalnijih alata za kuhanje koje posjeduje.

- Koristim ih za pečenje povrća, pečenje torti i kolačića i puno drugih stvari- kaže Garten.

Tava za pečenje

- U ovom slučaju, idite na veliko jer možete napraviti nešto malo u velikom, ali ne možete napraviti nešto veliko u malom - kaže Garten. Ima smisla.

Blender

Kuhinjski blenderi danas nisu samo za pravljenje milkshakeova, oni su sada vrlo multifunkcionalni i korisni su za pripremu svega, od juhe do mljevenih orašastih plodova i više.

Za nenajavljene goste 

Evo svega što vam je potrebno da ugostite posjetitelje kada se pojave bez upozorenja.

Opskrbljeni bar

- Moj popis omogućit će vam da napravite bilo koje piće koje vrijedi popiti - kaže dizajner interijera Miles Redd. Na njegovoj listi su između ostalog, votka, gin, bourbon, rum, scotch, slatki i suhi vermut, tekila, konjak, campari, crno vino, bijelo vino i šampanjac.

Smrznuti sir

- Uzmite malo sira i bacite ga u svoj zamrzivač, a zatim ga možete izvaditi kad god gosti dođu - kaže Lulu Powers, dizajnerica i autorica. Samo ga izrežite i brzo će se odlediti. Ona preporučuje zamrzavanje brieja, plavog sira i tvrdih sireva.

Razne čaše 

- Za dobro piće važna je i dobra čaša - kaže Redd. Ako poslužujete martini, ništa nije boljeg okusa od ohlađene čaše za martini. Minimum su i čaše za martini, za vino i za šampanjac.

Led

Ako nemate ledomat, uvijek imajte kockice leda u hladnjaku.

- Ja svoje radim s cvijećem i začinskim biljem - kaže Powers te također preporučuje pravljenje velikih kockica, u slučaju da netko zatraži votku ili viski, prenosi MSN.

Čokolada

Ovo je Powersov trik kada pozove prijatelje na desert nakon večere. Možete ih razmrviti, a zatim držati sladoled ili sorbet u hladnjaku koji možete izvući kako biste ih ukrasili - kaže ona. 

Mirisne svijeće

Svijeće ili bilo što što će vam pomoći prikriti mirise ili ustajalost u vašem domu ako nemate vremena za čišćenje prije dolaska gostiju.

- Sprej za čišćenje ili osvježivač zraka također djeluju - kaže dizajner Francesco Bilotto.

Kriške limuna

Male su stvari zbog kojih se gosti osjećaju dobrodošlo, zbog čega Powers ima trik da limun uvijek bude pri ruci.

- Narežem ih i zamrznem - kaže ona. Istu stvar radi s kriškama limete i naranče za koktele.

Košarica za goste

To može uključivati ​​pastu za zube, ručnik za pranje ili čak papuče.

- Uvijek je lijepo znati da je vlasnik kuće razmislio o vašoj udobnosti i potrepštinama čak i prije vašeg dolaska - kaže Totty.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SHOWA 'TKO MI BOLJE KUHA?'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju