Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Super ideje za jesensku zabavu - ježići, duhovi u čaši, maskice

Uz malo mašte, od plodova, grančica i lišća koje pokupite u šetnji s klincima, kao i od šarenog papira, možete napraviti vesele životinje, oživjeti šumu, ili sagraditi dvorac za vješticu

VIDEO

Jesen je idealno godišnje doba da odvedete djecu u prirodu i uz malo truda potaknete njihovu maštu i kreativnost. Priroda je prepuna lišća prekrasnih boja, te granja i plodova.koje se može iskoristiti za izradu malih umjetničkih instalacija koje mogu poslužiti za zabavu. Dovoljno je prošetati i skupiti u košaricu lišće i grančice koje vas osvoje svojim neobičnim izgledom, pa se kod kuće možete nastaviti zabavljati. Evo što sve možete pokušati izraditi od onog što donesete iz šetnje s mališanima: 

Šareni ježići

Od otpalih šišarki koje ste skupili u šumi, dodavanjem malo obojene vate koju ćete oblikovati kao njuškicu, te dodati šarene bombone za oči i usta,, možete napraviti malu obitelj ježića.  

Leptirići u staklenci

List koji ćete zalijepiti na štapić od sladoleda može biti šareni leptirić, kojeg možete držati u staklenci, ili nalijepiti na prozor. 

Veseli vjenčić za vrata

Nek se odmah s ulaza vidi jesen - zalijepite lišće koje ste skupili u parku na podlogu u obliku kruga, pa dodajte ukrase - šarene bombone, ili staklene kamenčiće u boji. 

Zdjela od šarenog lišća

Staklenu zdjelu, ili zdjelu od prozirne plastike oblijepite šarenim lišćem. Tijekom jeseni u njoj možete držati voće, ili školski pribor klinaca - olovke, gumice, šiljila i slične sitnice barem se neće zagubiti po stanu.

Šarena šuma

U nekoliko okvira za fotografije od šarenog lišća složite drvce, pa ih spojite u jednom okviru. Bit će to prekrasni ukras na zidu koji će vas i tijekom zime  podsjećati na zubato jesenje sunce i vrijeme koje ste proveli u prirodi.

Šarena kugla

U staklenku natočite malo vode i dodajte tekućeg glicerina. Dobro promiješajte. Na grančicu koju ste pokupili u parku vodootpornim ljepilom nalijepite nekoliko listića koje ste izrezali od obojene folije, pa ju pričvrstite za poklopac i umetnite u staklenku. Narežite više listića, kako biste nekoliko komada mogli ostaviti da slobodno plutaju. Kad ju okrenete, listići će zaplesati.. 

Listić po listić

Mlađa djeca uživat će u tome da mogu obojiti list po svojoj volji, pa oko njega polijepiti komadiće drugog lišća u prirodnim bojama, kako bi dobili šarenu sličicu. 

Djeca jeseni

Svakom listu dodajte malo šarenog onca za ruke i noge, flomasterom im ucrtajte oči i usta i - eto vesele ekipe. 

Hvatači sunca

Nakon što su prošetala prirodom, djeca mogu naslikati list na prozirnoj foliji, pa ih možete polijepiti po prozorima kao 'hvatače' jesenjeg sunca.Iznenadit će vas boje koje će se projicirati na namještaju

Duh u čaši

Uz malo mašte, plastične čaše mogu postati duhovi. Crnim flomasterom nacrtajte na njima velike oči i usta, pa olovkom probušite rupicu za nos. U nju umetnite svjećicu koja se koristi za ukrašavanje aranžmana za groblje. Na večer kad 'upalite' nosiće, duhovi će oživjeti.

Maskirani heroji

Šareni list uz pomoć škara i nekoliko crtica flomasterom može postati maska kojom će se vaš klinac pretvoriti u macu, ili strašnog lava. Napravite malo kazalište u kojem će glumiti maskirani glumci. 

 

Smiješne bundeve

Papirnati tanjuri koje najčešće koristimo na dječjim rođendanima ne moraju ostati dosadni tanjuri. Napravite od njih vesele bundeve, koje možete objesiti u prozor i na nekoliko mjesta u sobi, kao ukras. Pobojajte pozadinu tanjura u narančastu, pa na drugom papiru ofarbajte usta i oči u različitim oblicima. Izrežite ih i nalijepite na tanjur. 

 

Šašave frizure 

Nacrtajte nekoliko glava na papiru, pa neka klinci naprave frizuru tako što će oko glave lijepiti komadiće šarenog lišća. Još bolji efekt postići ćete ako im isprintate njihove fotografije, pa obrežete kosu, kako bi sestre i braća mogli 'frizirati' jedni druge. 

 

Crvići u jabuci

Papirnati tanjur pobojajte u bojama jabuke (tako da je cijeli crven, ili u kombinaciji crvene i žute), pa izrežite nekoliko rupa. Od drugog papira napravite malog crvića koji se može provlačiti kroz te rupe, pa na njega zalijepite konac u boji. Jedan kraj konca nalijepite na jabuku i organizirajte natjecanje - nek se crvići provlače kroz rupice, a tko najprije dođe do toga da ispreplete sav konac, može dobiti neku nagradu. 

 

Dvorac strašne vještice 

Role od potrošenog toalet papira uz malo bojanja i crtanja po njima mogu postati dijelovi dvorca strašne  vještice. Ukrasite ga plodovima koje ste skupili u šetnji prirodom. Ako ga iscrtate fluorescentnim bojama, djelovat će jako efektno na večer kad ugasite svjetlo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'