Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Tajna prekrasne kože Salme Hayek (53): Slušam svoju baku

Tajna prekrasne kože Salme Hayek (53): Slušam svoju baku
1

Slavna glumica Salma Hayek ima 53 godine, no lice joj izgleda mladoliko jer se drži minimalističkih savjeta koje je naučila od svoje bake, a baza njezine njege je korištenje što manje formula

VIDEO

Iako danas ima na raspolaganju sve moguće kreme i new-age formule Salma Hayek je sve što treba, kako bi svoju kožu održala lijepom, čula od njezine bake.

- Moja me baka naučila idealnoj beauty rutini koju ne želim promijeniti. Na primjer, ujutro ne koristim čistače lica jer to napravim prije spavanja. Ako navečer napravite kompletno čišćenje lica, zašto biste to trebali ujutro - komentirala je Salma za Glamour.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Salma Hayek Pinault (@salmahayek) on

Iako se ova tvrdnja danas čini neobičnom, dok kozmetički znalci često inzistiraju i na jutarnjem čišćenju kože lica, Salma se ovoga drži već godinama. Umjesto toga ujutro kožu pošprica ružinom vodicom, kako bi joj se koža probudila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Time koža ujutro dobiva dozu antioksidansa i energije koja joj treba – izjavila je glumica.

Ponekad preskoči i vodicu te odmah prijeđe na hidrataciju, koju smatra osnovnim ritualom za kožu svake dobi.

- Koža se mijenja, a time i njezine potrebe te prema tome treba reagirati. Ipak, hidratacija je osnovna potreba kože i o tome se brinem svakodnevno. Obično stavljam kombinaciju seruma i ulja – smatra Salma.

92nd Academy Awards - Vanity Fair - Beverly Hills


Koristi ulje za lice vlastite kozmetičke linije Nuance, a od seruma bira Biologique Recherche Grand Millésime i Sérum Précieux by Anne Semonin.

Kad skida šminku koristi ulje kokosa te je njezina večernja rutina nešto kompleksnija. Nakon čišćenja, na lice stavlja ručnik koji je prije zagrijala u mikrovalnoj i našpricala ga uljem ruže. Time još jednom čisti lice i odstranjuje eventualnu ostalu prljavštinu.

Nakon toga ide umivanje hladnom vodom i maska od hibiskusa ili kućni recept – kombinacija zobene kaše i vode ili bademovog mlijeka plus med. Ova formula čisti i hrani kožu lica te je ostavlja mekom i podatnom.

Kad je riječ o pilingu, Salma ga ne koristi često.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Salma Hayek Pinault (@salmahayek) on

- Piling je dobra ideja, ali gledajući dugoročno, nije ga dobro previše koristiti – veli Salma.

Mnogi dermatolozi ističu kako pretjerano korištenje pilinga kožu uništava te potiče crvenilo i sitna oštećenja. Idealno je koristiti ga jednom tjedno, kako bi se skinuo sloj mrtvih stanica i krema bolje upila u dubinske slojeve kože. Kozmetički minimalizam sve je popularniji jer pretjerano apliciranje raznih sastojaka zna imati suprotni efekt, a lijepa glumica jedna je od onih koja svoju beauty rutinu uspješno drži pod kontrolom.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...