Lifestyle

Komentari 23

Tajni jezik za ozdravljenje tijela - naučite iscijeliti sami sebe...

Tajni jezik za ozdravljenje tijela - naučite iscijeliti sami sebe...

Naučite iscijeliti sami sebe i otpustiti negativna vjerovanja koja vas drže zarobljenima. Riješite se destruktivnih osjećaja, razgovarajte sa svojim tijelom i učite od njega...

U priručniku "Tajni jezik vašeg tijela" autorica Inna Segal abecednim je redom obradila bolesti te istražila moguće psihološke uzroke zdravstvenih tegoba u svim organima i dijelovima tijela te ponudila iscjeliteljske metode. Inna je rođena u Minsku, glavnom gradu Bjelorusije pogođenom černobilskom tragedijom.

Zbog zdravstvenih problema koje je imao njezin brat, cijela obitelj se odlučila preseliti u Australiju. Za Innu je preseljenje bilo vrlo stresno što se s vremenom odrazilo na njezino fizičko zdravlje, ponajviše na tegobe s kralježnicom zbog kojih je imale osjećaj da ne izlazi iz ordinacije svog kiropraktičara.

Kad se jednom potpuno ukočila, kiropraktičar ju je poslao kući jer nije znao kako joj pomoći, a Inna je nakon početne frustracije i bijesa odlučila da želi život bez boli.

- Dok sam kasnije u krevetu razmišljala o svojoj jadnoj budućnosti, doživjela sam trenutak prosvjetljenja. U nevjerojatnom pomaku svijesti, shvatila sam da sam se u svojem liječenju uvijek oslanjala na druge smatrajući da me oni na neki način mogu spasiti. Što sam se više odricala vlastite unutarnje snage, to sam se gore osjećala. Odgovor mi je bio potpuno jasan: moram izliječiti samu sebi. Ali kako? - pitala se Inna Segal u tom trenutku i s vremenom pronašla odgovor te sada iscjeljuje druge, piše knjige i održava seminare.

Donosimo vam dio iz knjige “Tajni jezik vašeg tijela“ koji i vama možda pomogne da smanjite vlastite tegobe.

Kiljena

Mogući čimbenici koji pospješuju bolest 

Kontrola, okrivljavanje, osude, ljutnja, ogorčenost, frustracija, nefleksibilnost. Osjećaj da ste zapeli. Teškoće u odnosu s određenom osobom, nekim problemom ili situacijom iz prošlosti. Zbunjenost.

Zamrznute želje i neostvareni snovi. Nerazriješeni obiteljski problemi. Teškoće u donošenju odluka i održavanju obećanja. Strah od toga da krenete dalje. Velika potreba za time da znate što će se sljedeće dogoditi.

Desno koljeno

Problemi s važnom muškom osobom u vašem životu: ocem, bratom, stricem i tako dalje. Teškoće u napredovanju na poslu. Ograničeno razmišljanje. Strah od neuspjeha. Upitajte se: “U kojoj sam životnoj situaciji nefleksibilan/nefleksibilna?”

Lijevo koljeno

Problemi s majkom, sestrom, tetom ili nekom drugom vama važnom ženskom osobom. Zadržavanje tuge, boli i osjećaja gubitka iz prošlosti. Osjećaj da ste žrtva. Neprestano kritiziranje. Sputavanje samih sebe.

Lijek

Pitajte se: “Jesam li spreman/ spremna odreći se kontroliranja, okrivljavanja i osuđivanja sebe i drugih? Mogu li si dopustiti da krenem dalje pun/puna povjerenja, ljubavi i sigurnosti?

Ako na ta pitanja odgovorite pozitivno, vizualizirajte kako se rješavate straha, okrivljavanja drugih i nefleksibilnosti. Možete zamisliti kako se oslobađate teške užadi kontrole ili kako iz određenih dijelova tijela vadite kamenje straha i bacate ih u ocean.

Recite: “Božanska iscjeliteljska inteligencijo, želim da iz mojih koljena otpustiš predbacivanje, osuđivanje, strah, ljutnju, zbunjenost, povrijeđenost, gubitak, tugu i nepokretnost, kao i sva uvjerenja, uzorke ponašanja, pozitivan i negativan naboj koji pridonose takvu stanju.”

Ponavljajte riječ OČISTI sve dok ne osjetite promjenu.

Kosa

Mogući čimbenici koji pospješuju bolest 

Problemi s izoliranjem i zaštitom. Teškoće u povezivanju s vlastitom ljepotom, kreativnošću, vlastitom vrijednošću i ljubavlju prema sebi.

Prevelika napetost u tjemenu zbog razmišljanja; zabrinutost, strahovanje; zadržavanje bijesa, frustracija, osjećaja krivnje, ogorčenosti ili tuge, što na tjelesnoj razini rezultira gubitkom kose ili promjenom boje, a riječ je o načinu na koji vam tijelo poručuje da ono što radite ne funkcionira dobro.

Lijek

Počnite laganom masažom tjemena kružnim pokretima. Dok to radite, zamislite da vam iz prstiju izlaze zrake različitih duginih boja, koje stimuliraju rast kose. Dok masirate, osjetite snažnu namjeru da svoju kosu učinite snažnijom, zdravijom i živahnijom. 

Zatim zamislite prekrasnu zlatnu sunčevu svjetlost kako prolazi cijelim vašim tjemenom, čineći kosu glatkijom, mekšom i sjajnijom.

Recite: “Božanska iscjeliteljska inteligencijo, želim da izbrišeš sve stresne misli, brige, strahove, ljutnju, frustraciju, krivnju, ogorčenost i tugu koji slabe moju kosu, kao i sva uvjerenja, uzorke ponašanja, pozitivan i negativan naboj koji pridonose takvu stanju."

Ponavljajte riječ OČISTI sve dok ne osjetite promjenu.

Srce

Mogući čimbenici koji pospješuju bolest

Osjećaj blokiranosti, manjak entuzijazma, nedostatak nadahnuća, bezizražajnost, depresija, potištenost, stres. Ideja da je život pretežak i da vam se ne zamara s time da se nosite s njim. Uskogrudnost, povrijeđenost, odbačenost, okrutnost. Odustajanje od ljubavi, pomisao da je ne zaslužujete.

Česta samokritičnost i omalovažavanje samih sebe. Osjećaj beskorisnosti, ljutnja, ogorčenost. Čekanje da stvari dođu do usijanja kako biste tek tada izrazili svoje mišljenje.

Fotolia

Preuzimanje prevelike odgovornosti, nakon čega osjećate da ste tjeskobni i pod stresom. Previše se trošite i tjerate se preko svojih granica izdržljivosti. Ne slušate svoje srce. U nekim slučajevima zavist ili ljubomora zbog tuđih uspjeha.

Lijek

Zaklopite oči. Povežite se sa svojim srcem. Vizualizirajte ga u mislima. Kako izgleda? Je li sretno i veliko, daje li i prima li ljubav radosno? Ili je možda sputano, pod stresom, umorno i ograničeno?

Zamislite da u rukama držite crijevo u kojem je bistra iscjeljujuća tekućina. Isperite njome iz svog srca sve sivilo, nakupljenu energiju i stres.

Recite: “Božanska iscjeliteljska inteligencijo, želim da iz mojeg srca izbrišeš sve blokade, depresiju, težinu, dosadu, osjećaj da sam žrtva, bijes, osjećaj odbačenosti i stagnaciju, kao i sva uvjerenja, uzorke ponašanja, pozitivan i negativan naboj koji pridonose takvu stanju.

Štitnjača

Mogući čimbenici koji pospješuju bolest 

Nedostatak energije; tromost, tupost, odsječenost od životnog cilja. Suzdržani ste i neprestano pokušavate zadovoljiti druge preuzimajući njihove brige. Zamućeno razmišljanje.

Osjećaj emocionalne nestabilnosti, čas ste gore, čas dolje; zbunjenost. Neprestano igrate igru krivnje i kazne. Potkopavate sami sebe. Mnogo vremena trošite uzalud, radeći stvari na neučinkovit način, što vam crpi svu energiju. Uvijek vam nedostaje vremena kako biste sve dokončali.

Lijek

Usredotočite se na svoju štitnjaču. Što to zadržavate u sebi, što ne izražavate? Čije brige i probleme nosite u svojoj štitnjači? Što to želite raditi, a ne radite? Osvijestite sve blokade; možda ćete ih vizualizirati u obliku užadi ili lanaca oko svoje štitnjače. Zamislite ispred sebe veliki plamen.

Skinite sve lance i užad sa svoje štitnjače i bacite ih u vatru. Pripazite da pri tome odbacite i sav teret, brige i stres vezane za druge ljude.