Lifestyle

Komentari 2

Talijansko-hrvatska dizajnerica za torbice izgleda pisaće mašine dobila prestižnu nagradu

Talijansko-hrvatska dizajnerica za torbice izgleda pisaće mašine dobila prestižnu nagradu

Kolekcija 'Qwerty Elemental' osvojila je Platinum Design Award na A’Design Award & Competition u kategoriji modnih dodataka, a u žiriju su se našli eskperti s područja dizajna iz više od 100 zemalja

Kreacije su inspirirane dizajnom pisaćih strojeva, a osim konstrukcije i oblikovanja, Patrizia Donà, modna dizajnerica i vizualna umjetnica talijansko-hrvatskog porijekla, potpisuje i izradu samih tipki.

Naime, proizvodi ih već sedam godina, upravo za potrebe vlastitog dizajna. Torba je napravljena od metalne konstrukcije koja joj daje kompaktan, gotovo arhitektonski izgled. 

POGLEDAJTE VIDEO: Nakit inspiriran zagrebačkim Hendrix mostom potpisuje umjetnik Adriano Nokaj

Torbe su dobile nazive po imenima ženskih spisateljica: Virginia Woolf, Oriana Fallaci, Maya Angelou i Marguerite Duras. Ove godine kolekcija je predstavljena na Zagreb Design Week, gdje je osvojila nagradu u modnoj kategoriji.

Kolekcija Qwerty Elemental predstavljena je ove godine u Italiji u Museum of Outstanding Design u Comou te dva puta u Kini, na Hebei International Industrial Design Week i Xi An Design Complex Exhibition.

Najčitaniji članci