Lifestyle

Komentari 120

Tata Luca i malena Alba: Igraju se, pjevaju i plešu po cijeli dan

Tata s usvojenom djevojčicom koju je odbilo 20 obitelji otkriva: Nas dvoje živimo život!

Luca Trapanese (43) samohrani otac iz Napulja i četverogodišnja Alba, djevojčica s Downovim sindromom koju je 2017. godine posvojio, uživaju zajedno

Po cijele dane se igraju, pjevaju i plešu, čitaju slikovnice i odlaze u brojne avanture, što prati beskrajno puno smijeha i zagrljaja. Luca Trapanese (43) samohrani otac iz Napulja, koji je 2017. godine posvojio kći Albu, djevojčicu s Downovim sindromom koja je tada imala samo 13 dana, pravi su dokaz da ljubav pobjeđuje baš sve probleme i predrasude. 

POGLEDAJTE VIDEO: Luca i Alba kao da su rođeni jedno za drugo

Albina majka dala ju je na posvajanje odmah nakon njenog rođenja, jer nije imala novca da joj priušti odgovarajuću skrb, s obzirom na to da je rođena kao dijete s invaliditetom i posebnim potrebama. No, zbog njenog stanja odbilo ju je čak 20-ak obitelji koje su u tom trenutku čekale dijete za posvajanje. A onda se pojavio Luca, koji još od svojih tinejdžerskih dana volontira u udrugama koje se bave djecom s posebnim potrebama.

Luca je homoseksualac, tako da je njegova želja da postane otac u tradicionalnoj Italiji podrazumijevala borbu s administracijom. Kad je 2017. godine napokon dobio dozvolu za posvajanje, došla je s ograničenjem: Dozvoljeno mu je jedino posvajanje djeteta s posebnim potrebama, koje su tradicionalne obitelji prije toga odbile. 

- Od svoje 14. godine volontirao sam u udrugama za djecu i osobe s invaliditetom i vjerovao sam da imam dovoljno znanja i iskustva za to - priča o tom vremenu. Kaže kako je istog trena kad ju je dobio u naručje osjetio da je ona njegova kći, tako da je u međuvremenu zapravo i zaboravio da ju je usvojio.  

Od prvih dana kad su se 'uhodali' zajedno, Luca njihovu obiteljsku priču dijeli putem Facebooka i Instagrama, s ciljem da roditeljima djece s posebnim potrebama olakša nošenje s izazovima te da pokaže kako nas stereotipi i predrasude o tome kako izgleda 'savršena' obitelj samo ograničavaju u tome da djeca i roditelji koji žele posvojiti dijete dožive sreću. 

Luca je u međuvremenu objavio i knjigu o tome kako se snalazi u ulozi oca, koju su mediji nazvali posvetom očinstvu. On kaže kako mu je Alba donijela sreću i smisao u životu te kako je spreman  cijeli svoj život posvetiti tome da ona bude sretna. Osmijeh i radostan pljesak ručicama kojim djevojčica odgovara kad ju je pronašao skrivenu u ormariću, te veseli smijeh dok Luca pleše s njom u naručju, možda najbolje govore koliko je uspješan u tome.

No, srca gotovo 300.000 njihovih pratitelja na Instagramu podjednako osvajaju i trenuci kad malena uči biti 'velika'. 

Tako je  snimka kako stoji na stolčiću pored sudopera u kuhinji  i posvećena je pranju žlica i male šalice, dok ju tata brižno drži s leđa za tregere od haljinice, izazvala brojne komentare o Lucinoj predivnoj posvećenosti roditeljstvu. 

Najčitaniji članci