Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
6 komentara

Tesla Power of Lights: Spektakl u Gospiću za Teslin rođendan

Hrvatska i svijet obilježit će 163. obljetnicu rođenja jednog od najvećih svjetskih umova Nikole Tesle 10. srpnja, a njegov Gospić za taj dan priprema pravi spektakl

6 komentara

Večer ususret Teslinom rođendanu, u utorak 9. svibnja nakon padanja mraka u Gospiću se se održati manifestacija naziva „Tesla power of Lights“ na glavnom gradskom trgu.

S početkom u 21 sat spektakl svjetlosti pokazati će ne samo sve Tesline zasluge čovječanstvu već i omogućiti posjetiteljima da zamisle tu munjevitu noć davne 1856. godine kada je Tesla rođen u malom selu Smiljanu kraj Gospića.

Slavni izumitelj, elektrotehničar i fizičar ostavio je veliki trag u čitavom svijetu, a u Gospiću će se potruditi da ove godine naprave najveću proslavu. Svi posjetitelji moći će vidjeti dugo pripreman spektakularni laser show, izvanredne svjetlosne efekte koji će prošarati nebo sve do Smiljana, ali i sjediti na svjetlećem namještaju izrađenom posebno za Teslin rođendan.

Svjetlosni ples izvest će i atraktivna plesna grupa Atomi, a bogat program uključuje i ples na svili na za tu priliku specijalno osvijetljenom trgu, Edukativni vlakić “Putevima Nikole Tesle” u Gospiću će obilaziti i besplatno voziti tijekom dana svim lokacijama u Gospiću koje su vezane za život i rad svjetskog genija.

Također, sve zgrade u kojima je Tesla živio ili radio, biti će posebno osvijetljene, a rutu vlakića će pratiti priča o njegovu životu u Smiljanu, Gospiću i Lici.

Za dobru atmosferu u glazbenom dijelu večeri pobrinut će se bend Diktatori, a za vrijeme trajanja manifestacije građani će moći uživati i u bogatoj eno-gastro ponudi. Svi su pozvani u Gospić na Teslin rođendan kada će iz mraka u središtu Like izroniti svjetlost Tesli u čast.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message