Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
0 komentara

Tko smije koristiti salicilnu kiselinu u kućnim ritualima?

Salicilna kiselina spada u BHA kiseline (za razliku od AHA kiseline) te uspješno čisti i odčepljuje pore, namijenjena je koži s aknama i masnoj, no treba paziti na njezinu koncentraciju

0 komentara

- Salicilna kiselina je aktivni sastojak koji se uglavnom koristi za rješavanje akni. To je velika molekula koja ne penetrira u kožu na agresivan način. Idealna je za kožu koja proizvodi puno masnoće, uključujući područja s upalnim procesima – komentirala je kozmetičarka Bianca Estelle za Cosmopolitan.

Salicilna je namijenjena i osobama koje muče klasični prištići jer odlično čisti pore lica, no nije namijenjena suhoj i osjetljivoj koži.

Formula sa salicilnom kiselinom koju ćete koristiti mora biti prilagođena vašem tipu kože.

- Važno je gledati koncentraciju salicilne. Sve između 1 i 2 posto je idealan omjer. Formule s višim koncentracijama smiju koristiti samo stručnjaci u ordinacijama u raznim kemijskim pilinzima – predlaže Georgie Cleve, osnivač kompanije Oskia Skincare.

Ipak, ove formule nisu namijenjene svakodnevnom korištenju, već eventualno par puta tjedno, sve dok se koža ne očisti od prištića.

- Treba znati da kombiniranje salicilne kiseline s drugim aktivnim sastojcima kao što je retinol pojačava njihovo djelovanje – upozorava liječnica Nitasha Buldeo.

- Može se pojaviti i snažna reakcija, jer salicilna je u istoj grupi kao i aspirin, pa ako ste alergični na aspirin, alergični ste i na ovu kiselinu – zaključuje Buldeo.

Salicilna nije za svakoga. Iako bismo svi voljeli imati aktivne sastojke poput ovoga, u našoj rutini, prije korištenja trebalo bi kontaktirati dermatologa ili svog liječnika.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message