Lifestyle

Komentari 0

Top ideje za dječje igre u snijegu

Top ideje za dječje igre u snijegu

Umjesto klasičnog međusobnog gađanja grudama, napravite metu. Na primjer, poslažite stare limenke kao u kaubojskim filmovima ili objesite nešto zgodno za gađanje na drvo

1. Hvatanje pahuljica

Potaknite djecu neka se na ovaj način zabave, ali i nauče nešto - koliko je svaka pahulja lijepa i jedinstvena.

Kad vani počne padati snijeg, dajte im crnu građevinski papir prethodno dobro ohlađen u zamrzivaču i neka njime love pahulje pa zastanu i dobro pogledaju svaku. Nije loše pripremiti i povećala koja će im pomoći da pahulje bolje vide.

2. Snjegović u novom ruhu

Napravite slatke snjegoviće i pustite djecu neka ih odijevaju kako žele. Za tu namjenu pripremite više komada stare odjeće i modnih dodataka.

Možete organizirati i natjecanje - tko će najbolje odjenuti svojeg snjegovića, a žiri mogu biti drugi članovi obitelji, susjedi, prijatelji.

3. Gađanje mete grudama

Umjesto klasičnog međusobnog gađanja grudama, napravite metu. Na primjer, poslažite stare limenke kao u kaubojskim filmovima ili objesite nešto zgodno za gađanje na drvo.

Zatim neka si svatko napravi municiju - jednaki broj gruda i natjecanje može početi. Tko više gruda pošalje na pravo mjesto, taj je pobjednik.

4. Grad od snijega

To je vrlo zabavna aktivnost, a samo mašta je granica za sve ono što se u njemu može naći. Recite mališanima neka si od kuće ponesu igračke poput plastičnih likova iz crtića, autića, dinosaura, lutkica...

Potom neka naprave grad od snijega s kućama, trgovinama, ulicama, parkovima, školom, vrtićem... i neka po njemu rasporede svoje igračke kako bi kreirali priču.

5. Utrka s preprekama

Za to vam može poslužiti bilo što. Na primjer, uzmite od kuće obruč (hula hoop), dasku, sanjke, plastičnu posudicu i štopericu.

Napravite stazu u snijegu s preprekama tako da dijete mora trčati po dasci pa se provući kroz obruč, sjesti na sanjke i odgurati se do mjesta gdje ga čeka plastična posuda koju treba napuniti snijegom i donijeti ju na početak staze istim putem.

Ako imate samo jedno dijete, tad napravite zabavu tako da štopate vrijeme i motivirate ga da u svakom krugu bude sve brže. 

 

Najčitaniji članci