Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Top ideje za zamatanje poklona: Od najjednostavnijih do teških

Top ideje za zamatanje poklona: Od najjednostavnijih do teških

Uz malo truda ovih blagdana poklone za vaše bližnje dodatno ukrasite lijepo ih umatajući i ukrašavajuće. Pogledajte neke od najboljih tehnika koje smo za vas pronašli

VIDEO

Zamatanje poklona je za vas poput kvantne fizike? Ne znate otkud početi ili što vam sve treba? Nemojte se više brinuti. Skupili smo najbolje savjete s kojima ćete svaki poklon zamotati kao profesionalac. Pa krenimo:

1. Osnove - Lijepo zamotani klasični kvadratni poklon

Najbitnije je da imate dovoljno papira i da ste ga dovoljno izrezali da poklon možete s njim 'omotati. Treba vam i selotejp.

Nakon što izmjerite papir stavite kutiju na njega i presavinite papir do kraja gornje plohe te zalijepite komadom selotejpa. Presavinite drugi dio papira za zamatanje preko tog dijela i zategnite. 

Potom predugi dio papira presavinite prema unutra i poravnajte kako bi rub papira bio uz rub kutije. Zalijepite selotejpom. 

Okrenite kutiju na bok i stisnite bočne strane na kutiju prstima poravnavajući kuteve koje ste dobili. Potom ih sve presavinite na kutiju i zalijepite. Isto napravite i s drugom stranom.

2. Jednostavno zamatanje boce

Uzmite komad papira i preklopite preko boce te izrežite dovoljno veliki komad u kojeg će boca stati.

@mama_mila_ How to wrap a bottle 🎁 this wrap can be used on circular or square bottles to wrap them perfectly every time. The slits in the paper help the paper fold neatly when you tie the ribbon around it 💝 #christmas2022 #christmastok #giftwrapping #giftwrap ♬ R o c k i n A r o u n d - 𝚙𝚑𝚘𝚎𝚋𝚎 ⋆ 𝟾𝟸𝚔

Potom presavinite bočne rubove i na mjestu gdje će se nalaziti vrat boce zarežite pet rezova oko 5 cm dugih s obje strane. Zatim  namjestite bocu u papir tako da zarezi budu oko njezinog vrata.

Zalijepite bočne strane papira i donji dio te rukama stisnite mjesto papira na kojem su zarezi. Lijepo poravnajte oko vrata i zavežite ukrasnom vrpcom.

3. Zamatanje dara neuobičajenog oblika

Izmjerite papir da je dovoljno dug da omota poklon, odrežite, presavinite rubove papira jedan prema drugom i zalijepite rubove selotejpom. Zatim dno presavinite prema gore i stisnite.

@mama_mila_ Wrap the trickiest shaped gifts like a pro 🎁 #giftwrapping #LearnOnTikTok #hometips ♬ Snowman - Sia

Otvorite 'dno' i preklopite strane prema unutra i stisnite. Potom gornji i donji dio presavinite prema unutra kako bi stvorili 'pod' poklona i zalijepite selotejpom.

Stavite poklon unutra i preklapajući gornji dio papira prvo na jednu, potom na drugu stranu. Stisnite preklopljeni dio uz poklon i uzmite vrpcu za zamatanje. Zamotajte poklon s njome, ali ne po sredini, već malo na lijevoj ili desnoj strani kako bi nakon stavljanja vrpce dio preklopljenog papira mogli dići' kako bi izgledao kao harmonika.

4. Zamatanje maramom

Ako ste nekome odlučili pokloniti maramu i neku sitnicu, zašto ju ne bi iskoristili da njome i umotate tu sitnicu?

Raširite maramu i u centar stavite poklon. Potom presavinite dva suprotna ruba marame preko poklona.

Druga dva podignite prema gore zatežući poklon i zavežite.

5. Zamatanje okruglog poklona

Izrežite dovoljno dugi i široki papir u koji ćete moći zamotati okrugli poklon. Potom provjerite da gornji i donji rub dolaze do središta.

@mama_mila_ The simple way to wrap round gifts 🎁 cut enough paper to wrap around the present and cover half of the top and half of the base. Cut the top + base into strips and then simply fold these strips around the gift! So quick and easy! Hope this was helpful xx #giftwrapping #christmas #christmastiktok #giftwrappinghacks #christmascountdown ♬ Let It Snow! Let It Snow! - Frank Sinatra

Gornji i donji dio potom zarežite svakih par centimetara 5 centimetara dubine. Omotajte poklon u papir.

Dio koji je zarezan potom jedan po jedan zarezani dio preklopite do centra i na kraju zalijepite selotejpom. Ponovite i s drugim krajem.

6. A što s ostatcima papira?

Od ostataka možete napraviti lijepi ukras poput mašnice na vrhu poklona. Izrežite komad papira u oblik istostranog kvadrata i presavinite po dijagonali.

@mama_mila_ Don’t throw away your gift wrap scraps until you try this simple trick 🎁 such a simple way to reduce waste + add a beautiful addition to your gifts 🤍 #christmas2022 #christmascountdown #christmastiktok #giftwrapping #tipsandtricks ♬ Last Christmas - Wham!

Zarežite svaki napravljeni rub. Zalijepite papirić na vrh poklona.

Zatim na sredini zalijepite komad obostranog selotejpa. Povucite svaki trokutić prema sredini i zalijepite.

Par ideja kako ukrasiti poklon:

1. jednostavno, a upečatljivo.

2. Suho voće

3. Grančice i trakice.

4. Dvobojni papiri i zvijezde.

5. Puno šarenih trakica.

6. Zašto ne bi dodali čestitke i bombončiće?

7. Jednobojni papir ukrasite naljepnicama.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa