Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Top sastojak: Zašto našoj koži treba hijaluronska kiselina?

Molekula koja u svim slojevima kože zadržava vodu jedan je od najvažnijih sastojaka svakodnevne njege i dio naših rituala koji utječe na mekoću i podatnost kože, u svakoj dobi

VIDEO

Hijaluronska kiselina danas je dostupna u raznim formulama, od seruma do kreme te postaje sve popularnija radi svoje moćne uloge u procesu starenja kože.

- Hijaluronska kiselina je šećer koji u našoj koži, na prirodan način, veže vodu i kožu čini mekanom i podatnom. Također, sprječava da voda iz naše kože hlapi – komentirala je dr. Lily Talakoub za harpersbazaar.com.

Baš kao u slučaju kolagena i elastina, i koncentracija hijaluronske u našem organizmu s godinama pada. No, možemo potaknuti njezinu proizvodnju pravilnom prehranom, jer nutrijenti utječu na stanje kože.

- Unos voća i povrća može sačuvati kožu od raznih upalnih procesa - izjavila je dermatologica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Korištenje krema i seruma s hijaluronskom kiselinom ujutro omogućuje koži da se bori protiv isušivanja tijekom čitavog dana.

- Danas ima dosta formula s hijaluronskom, no dovoljna vam je samo jedna, na dnevnoj bazi, na primjer krema ili serum, ne morate imati više formula s HA – tumači dermatologica Dr. Kavita Mariwalla.

Hijaluronska se dobro slaže s drugim inovativnim molekulama, kao što su retinol, vitamini i ostale kiseline, a izuzetak je glikolna kiselina.

Iako, ponekad je komplicirano izabrati formulu s hijaluronskom kiselinom jer molekula zna biti prevelika.

- U tom slučaju, formula nema smisla, to je kao da nešto stavite na površinu kože. Prevelika molekula ne ulazi dovoljno duboko u kožu. Kad kupujete proizvod s hijaluronskom kiselinom, raspitajte se o veličini molekule te inzistirajte na što manjoj – ističe dermatologinja.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

16:51
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru