Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Trikovi kako da kupaonica i zahod mirišu ugodno baš uvijek

Trikovi kako da kupaonica i zahod mirišu ugodno baš uvijek

U vlažnom i toplom prostoru kao što je kupaonica lako se razviju gljivice i bakterije te neugodni mirisi. Evo nekoliko savjeta o tome kako ih se možete riješiti te kako održati ugodan zrak u toj prostoriji

VIDEO

Miris bora u držaču za četke

Jasno je da četka za čišćenje WC-a može biti puna bakterija i mikroba te neugodnih mirisa. Da biste to izbjegli, napunite posudicu od četke nekim sredstvom za čišćenje WC-a s ugodnim mirisom, i ostavite četku da stoji u tome. Tako ćete svaki puta kad ispirete školjku zapravo obaviti i dezinfekciju. No vodite računa da sredstvo za čišćenje češće treba mijenjati.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:52

Obrišite ispod daske  

Neugodni mirisi se mogu 'sakriti' i ispod toaletne daske, pogotovo ako imate dečke koji se mogu pomokriti po njoj. Povremeno ju podignite i obrišite školjku ispod nje.

Nek zamiriše papir

Nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja kapnite na karton od toaletnog papira, kako bi zamirisao dio prostora u kojem mirisi nisu uvijek baš najugodniji.  

Evo kako ukloniti naljepnice s plastike - ovo su četiri metode
Evo kako  ukloniti naljepnice s plastike - ovo su četiri metode

Očistite tuš

Glavu tuša povremeno treba očistiti i dezinficirati. Na krpicu stavite sodu bikarbonu i dodajte nekoliko kapi ulja eukaliptusa, pa istrljajte glavu tuša. Zamotajte plastičnom vrećicom i učvrstite gumicom, pa pustite da odstoji pola sata. Kad skinete vrećicu, dobro isperite glavu tuša. 

Ocat za dezinfekciju i uklanjanje mirisa 

Ako se u kupaonici osjeća miris vlage, prebrišite sve površine alkoholnim octom koji ste pomiješali s vodom. Time možete isprati i WC školjku: Ulijte pola šalice alkohola u vodokotlić, pa pustite vodu.  

Osvježite ručnike

Ručnici mogu zadobiti neugodni miris, pa je u zadnju vodu u pranje u mašinu dobro dodati malo sode bikarbone. Soda bikarbona dobra je i za povremenu dezinfekciju mašine za pranje rublja, a ako upalite na pranje bez rublja, očistit će mašinu od kamenca. 

Savjeti za čišćenje nehrđajućeg čelika: Bijeli ocat ili mineralna ulja daju najbolje rezultate
Savjeti za čišćenje nehrđajućeg čelika: Bijeli ocat ili mineralna ulja daju najbolje rezultate

Osvježite prostor

Da biste unijeli ugodan miris u kupaonicu, na tanjuriću ili u zdjelici postavite malo sode bikarbone, pa nakapajte nekoliko kapi eteričnog ulja i ostavite negdje gdje djeca i kućni ljubimci ne mogu dohvatiti. Nakon nekoliko dana dodajte još koju kap ulja. 

Dezinfekcija cijele kupaonice 

Kad čistite kupaonicu, pripremite krpu koju ćete namočiti u toplu vodu i dodati nekoliko kapi eteričnog ulja eukaliptusa ili mente, pa nakon što ste oprali umivaonik i pločice, pređite ih tom krpom. Osim što ste tako dodatno dezinficirali prostor, ostat će ugodan miris. 

Ukrasite osvježivač prostora

Ako imate klasične osvježivače prostora u kojima su gel, ili kuglice, ručnu plastičnu kutijicu postavite u veliku staklenu teglu, pa dodajte malo umjetnog cvijeća, kako biste dobili lijepi osvježivač prostora. Umjesto kupovnih osvježivača, možete postaviti i jednu spužvicu na koju ćete nakapati ulje naranče, savjetuju na portalu Onecrazyhouse. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto
DOBRO JE ZNATI

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah
JESTE LI ZNALI?

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah

U spomen na krvoproliće u Chicagu, na 1. kongresu Druge internacionale 1889. godine odlučeno je da će se 1. svibnja svake godine održavati radničke prosvjede dok god radnici ne izbore pravo na dostojan život i rad
Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati
MNOGI IH ZANEMARE

Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati

Promjene u strukturi mozga mogu se otkriti čak 10 do 25 godina prije pojave simptoma pacijenata s genetskom predispozicijom za pojavu demencije