Lifestyle

Komentari 7

Trikovi kako ljubimcu umanjiti stres od blagdanske pucnjave

Trikovi kako ljubimcu umanjiti stres od blagdanske pucnjave

Dok se ljudi zabavljaju, za pse je ovo doba godine noćna mora. Od straha bježe, skrivaju se, drhte, odbijaju izaći van i obaviti nuždu. Buka od vatrometa i druge pirotehnike izaziva psihički šok kod životinja

Omotajte ga tkaninom, metodom 'Thundershirt'

Oko tijela prestrašenog psa zaveže se komad tkanine na određeni način. Stručnjaci za životinje kažu da to djeluje umirujuće na psa kada se u njemu pojavi nagon za bijegom. Nazvali su to 'Thundershirt', a omotati ljubimca možete šalom ili običnim platnom.

Pogledajte kako to napraviti:

Pokrijte ga svojom jaknom ili majicom, dekom...

Zatvorite prozore i spustite rolete kako bi u stan ulazilo što manje buke. Napravite ljubimcu mirnu oazu, stavite na pod dekicu i pokrijte ga nečime što ima miris po vama, možda jaknom ili vašom dekom - to će ga umiriti. Budite uz njega dok najgora buka pred ponoć prođe. Ako vam kupaonica nema prozore, životinji možete i tamo napraviti mirno utočište.

Pustite opuštajuću muziku i budite smireni

Prije nego očekujete najgoru buku, pustite mu laganu muziku, nemojte divljati, urlati itd. već budite mirni i opušteni. Ta energija će se prenijeti na vašeg ljubimca i bit će mu lakše. Naravno, mazite ga što više.

Posegnite za preparatima za smirenje

Ako već do bro poznajete svojeg psa ili mačku te znate da je strah koji osjeća zbog petardi golem, posjetite veterinara i tražite ga neki preparat za smirenje, postoje i oni na biljnoj bazi. Takvih preparata trebalo bi biti i u trgovinama specijaliziranima za kućne ljubimce.

Najčitaniji članci