Lifestyle

Komentari 1

Trikovi kako oprati sve vrste zidova: Od tapeta pa do opeke

Trikovi kako oprati sve vrste zidova: Od tapeta pa do opeke

Ako vam zidovi trebaju temeljitije čišćenje, prvo provjerite njihovu završnu obradu. Mat obojeni zidovi su osjetljiviji, dok će se sjajniji završni slojevi lakše oprati vodom. Ovo vrijedi samo za perive boje

Za pranje obojenih zidova trebat će vam:

POGLEDAJTE VIDEO: Domaći dezinficijens

Prvo za uklanjanje upotrijebite suhu krpu. Mop s drškom olakšat će vam čišćenje. Uzmite krpu od mikrovlakana kako biste skinuli prašinu oko prekidača za svjetlo i sl. 

Ako vam zidovi trebaju temeljitije čišćenje, prvo provjerite njihovu završnu obradu. Mat obojeni zidovi su osjetljiviji, dok će se sjajniji završni slojevi lakše oprati vodom. Pri tom imajte na umu da ovo vrijedi samo za perive boje. Neperive boje ćete vodom i sredstvima skinuti. 

Napunite kantu toplom vodom i blagom tekućinom za pranje posuđa. Umočite spužvu, a zatim je obrišite gotovo u potpunosti prije brisanja zidova, da spužva bude vlažna, a ne mokra jer bi u suprotnom kapljice mogle ostaviti tragove na zidu, lagano prebrišite i ostavite da se osuše.

Za pranje tapeta potrebno je:

Prije nego što počnete, najbolje je provjeriti upute na web stranici proizvođača. Za stare i krhke tapete najbolje je preskočiti sve metode koje uključuju vodu.

Pažljivo prijeđite usisavačem ili krpom za prašinu. Uvijek počnite pri vrhu zida i krenite prema dolje da prašina ne padne na područje koje ste već očistili.

Ako krpa nije dovoljna, kombinirajte toplu vodu s nekoliko kapi blage tekućine za pranje posuđa. Umočite meku spužvu, izvadite je i testirajte na neupadljivom mjestu, na primjer iza komada namještaja, upija li se voda u papir ili se slijeva. Ako ne, nježno prebrišite jedva vlažnom spužvom, a zatim čistim i suhim ručnikom.

Dreamstime

Kako oprati zidove od cigle ili opeke, što će vam trebati:

Pomoću četke uklonite prašinu s cigle. U kantu tople vode dodajte blago sredstvo za pranje posuđa. Umočite četku od čekinja u otopinu i prođite preko svake cigle. Koristite stare ručnike za zaštitu poda od vode.

Najčitaniji članci