Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Trikovi kako se riješiti masne kose - ne pretjerujte s pranjem, pripazite što stavljate na nju...

Trikovi kako se riješiti masne kose - ne pretjerujte s pranjem, pripazite što stavljate na nju...

Povremeno napravite piling vlasišta, a idealno je koristiti one iz kućne radinosti od prirodnih sastojaka. Piling će s vlasišta ukloniti mrtve stanice i tvrdokornu prljavštinu, a ujedno će stimulirati rast kose

VIDEO

Počnete li prati kosu svaki dan, vaše se vlasište osjeća kao da mora pretjerano proizvoditi sebum. Tako zapravo završite u začaranom krugu potrebe pranja kose svaki dan kako ne bi izgledala masno i prljavo, objasnio je Paul Percival, frizer slavnih i suosnivač tvrtke 'Percy & Reed'.

POGLEDAJTE VIDEO Ovoj djevojčici kosa raste neobično:

Pokretanje videa...

01:26

- Ukoliko imate osjećaj da ste već preduboko ušli u rutinu šamponiranja kose, pokušajte tu naviku polako smanjiti kako bi se vlasište naviklo na promjenu - dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Između pranja koristite šampon za suho pranje. Nanosite ga kod korijena vlasi kako bi učinkovito apsorbirao višak ulja, znoja i nečistoća. Ako vam je vlasište pretjerano osjetljivo, tad šampon za suho pranje ne nanosite direktno na vlasište, već ga posprejajte po četki i počešljajte se.

- Također, izbjegavajte korištenje previše vrsti proizvoda, jer ne samo da će otežati vašu kosu, već će se nagomilavati na kosi i činiti je puno masnijom. Nakupljanje može učiniti da vaša kosa izgleda super masna. Klonite se proizvoda koji sadrže silikone i sulfate - savjetuje frizer.

20 ideja za ženstvene proljetne frizure, za kosu dulju od ramena
20 ideja za ženstvene proljetne frizure, za kosu dulju od ramena

Otkrio je još jedan trik.

- Nakon pranja kosu isperite hladnom vodom. To pomaže vlasištu i regulira protok krvi - dodao je i napomenuo da je izuzetno važno suzdržavati se od stalnog dodirivanja kose rukama.

- Stalno dodirivanje kose, nošenje šešira ili sunčanih naočala na glavi, također, će kosu dodatno zaprljati - rekao je Percival, a prenosi The Sun.

Neovisno o tipu kose i kože, postoje trikovi koji mogu odgoditi pranje, a da kosa i dalje djeluje svježe i čisto:

  • Perite kosu u ranije prokuhanoj pa ohlađenoj vodi ili u destiliranoj. Naime, voda iz pipe je puna kamenca što čini vlasi teškima. Također, temperatura vode za pranje kose bi trebala biti oko 38 stupnjeva Celzijusovih.
  • Umjesto raznih ulja za hranjenje vlasi, na kosu radije nanesite sprej za otpetljavanje. Ulja čine kosu težom i prljavijom. No ukoliko baš želite nanijeti malo hranjivog ulja, neka to bude samo na vrhove i ne svaki dan.
  • Ne četkajte kosu prečesto, a suzdržite se i od stalnog diranja prstima. Naime, prečesto četkanje i diranje vlasi dovodi do pojačanog lučenja sebuma što rezultira prljavijim izgledom kose. Ponekad umjesto četke koristite češalj jer neće toliko poticati folikule na pojačani rad.
  • Pokušajte što rjeđe na kosu nanositi razne preparate za stiliziranje jer oni u konačnici brže prljaju kosu, odnosno nečistoće se pojačano nakupljaju pa ćete kosu morati češće prati.
Veći volumen u kosi za nekoliko sekundi: Treba vam fen i češalj
Veći volumen u kosi za nekoliko sekundi: Treba vam fen i češalj
  • Pazite da kosu ne tretirate uređajima za stiliziranje na previsokim temperaturama. Prevrući fen ili pegla za kosu isušuju vlasi pa će iz vlasišta pojačano lučiti masnoće kako bi se koža zaštitila od vrućine. Zato, ne koristite uređaje za stiliziranje na maksimalnoj temperaturi već je smanjite.
  • Povremeno napravite piling vlasišta, a idealno je koristiti one iz kućne radinosti napravljene od prirodnih sastojaka. Piling će s vlasišta ukloniti mrtve stanice i tvrdokornu prljavštinu, a ujedno će ojačati folikule i stimulirati rast kose. 
  • Kako puno sati provedete s glavom na jastučnici dok spavate, ona upije mnoštvo masnoće i nečistoća s kose. Upravo to jastučnicu čini pogodnim tlom za razvoj bakterija koje će kosu učiniti još prljavijom. Jastučnicu bi trebalo promijeniti barem jednom na tjedan.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...